Majka upozorava roditelje na opasnost autosjedalice za djecu
Snimka zaslona

Lisa je majka koja je izgubila 17 mjeseci staru bebu te joj se život nakon toga pretvorio u noćnu moru. Sada ima upozorenje za sve roditelje!

Mia Smith je bila stara svega 17 mjeseci kada ju je njena dadilja u lipnju 2015. godine stavila u autosjedalicu da spava. Nakon što se djevojčica nije budila, odvezli su ju hitno u bolnicu gdje je nakon dva dana umrla.

Malena Mia je umrla jer nije dobila dovoljno kisika te nije mogla normalno disati zbog položaja svojeg tijela. Dadilja Valerie Wackerly je osuđena za ubojstvo i nehaja i kažnjena je s tri godine zatvora, a obitelji mora platiti odštetu.

Izašla je u javnost kako bi upozorila druge roditelje

Mijina majka Lisa je s pričom sada izašla u javnost kako bi upozorila druge roditelje.

– Bila sam na poslu kada me nazvala dadilja i rekla da se Mia ne budi. Mia je spavala u autosjedalici u kući i klonula je prema naprijed te nije imala zraka i ugušila se – kaže Lisa iz Teksasa.

Kada autosjedalica nije u automobilu, odnosno kada je na ravnoj površini, nije pod istim kutom pa se dijete može nagnuti naprijed jer su mu mišići vrata slabi te ostati bez zraka.

Ako se dijete čim mu klone glava brzo ne premjesti, zbog nedostataka kisika može pretrpjeti oštećenje mozga i umrijeti. Prema istraživanju iz 2015. godine, i koju je objavio Journal of Pediatrics, između 2004. i 2008. godine umrlo je 47 djece u različitim sjedalicama. Od tog broja 37 ih je umrlo u autosjedalici.

Lisa koja se sa suprugom i dvojicom sinova preselila u Aledo kaže kako često šeta gradom i vidi roditelje koji djecu nose u autosjedalici.

– Djecu u autosjedalici nose u restorane pa ih stavljaju na stolove ili na pod. Odmah priđem tim ljudima i kažem im da sam imala kćerku koja je bila stara 17 mkeseci kada je umrla i kažem im da budu vrlo oprezni – kaže Lisa.