Situacija s koronavirusom dovela je do velikih problema za mnoge. Mnoge obitelji su bez posla te im je sve teže plaćati hranu, režije i stanarinu. Na svu sreću, postoje i dobri stanodavci koji su spremni izaći u susret obiteljima koje od njih unajmljuju životni prostor. 

Jedan takav stanodavac je Nathan Nichols koji je učinio mnogo za obitelj kojima je iznajmljivao kuću. 

Prošli je mjesec napisao na Facebooku: „COVID19 će uzrokovati mnoge financijske poteškoće za razne radnike. Iznajmljujem kuće u Portlandu te znam da mojim stanarima nije lako. Budući da imam sreću pa si to mogu priuštiti, a ujedno sam i vlasnik nekretnina, želim javiti svojim stanarima da neću naplatiti stanarinu za travanj“. 

Nathan je ujedno pozvao i ostale stanodavce da mu se pridruže i da olakšaju svojim stanarima u ovom teškom razdoblju tako što će im smanjiti ili potpuno oprostiti neplaćanje stanarine. 

VIDI OVO: 100-godišnjakinja se slomila kada je vidjela iznenađenje na vratima

Naravno, stanodavci ovise o tim prihodima, no uvijek postoje razni doprinosi kojima se mogu namiriti, makar i na jedan mjesec. 

Jedan stanodavac, Alan, je učinio mnogo više od suspendiranja plaćanja stanarine. On je svojim novcem kupio svojim stanarima hranu. 

Christina Marie majka je četvero djece u Michiganu, a na Facebooku je podijelila koliko je bila iznenađena kada je Alan objavio da neće tražiti stanarinu za travanj. Napisala je: „Moj stanodavac Alan me je nazvao i rekao da se ne brinem oko stanarine ovaj mjesec i da ćemo o tome kasnije“. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2671421486475609&set=a.1390807634537007&type=3

No, njegova dobrota tu nije stala. Marie je dodala: „Tada me je pitao imamo li hrane. Rekla sam mu kako imam tri paketića mesa i da ću trebati u trgovinu ovaj tjedan. Rekao mi je „u redu“ i da ostanem na sigurnom. Tada sam dobila poruku da izađem na trijem. Tada sam ovo vidjela i ne mogu vam opisati kako se sada osjećam“, uz objavu je stavila fotografiju desetaka vrećica punih prehrambenih i higijenskih proizvoda koje je Alan kupio kako se ona ne bi morala brinuti za hranu i kako bi mogla ostati na sigurnom. 

„Bog te blagoslovio“, napisala je na kraju.