Što nas Marija uči o vjeri?

Na to Marija reče: “Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!” I anđeo otiđe od nje“. (Luka 1, 38)

Marija je vjerojatno obavljala svoje kućne poslove, možda je mela pod, kada joj se ukazao anđeo Gabriel.

Kada vam se anđeo ukaže, to je odlična stvar. No ako vas posjeti Gabriel, to je još ljepše, jer Gabriel je anđeo visokog ranga o kojem čitamo i u Starome i u Novome zavjetu. Ako se ukazao Gabriel, to znači da će se dogoditi nešto veliko.

Gabriel je rekao Mariji: „Začet ćeš sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. On će biti velik i bit će nazvan Sin Svevišnjega. Gospodin Bog dat će mu prijestolje Njegovog pretka Davida. On će vladati nad Izraelom uvijeke; Njegovo Kraljevstvo bit će vječno“! (Luka 1, 31-32)

Ona je na to mogla odgovoriti sa: „Pa, bilo je i vrijeme da netko napokon primijeti moj bogobojazni način života i da me konačno nagradi“!

VIDI OVO: Marija: Potret žene koju je Bog koristio

No Marija nije rekla ništa takvo. Bila je iskreno iznenađena zbog toga što je Bog izabrao nju.

Kasnije Marija je izrekla svoj hvalospjev (još poznat kao Marijin psalam): „Moja duša veliča Gospodina! Moj duh raduje se u mom Gospodinu i Spasitelju! Jer Gospodin je vidio svoju poniznu sluškinju i odsad sve će me generacije nazivati blagoslovljenom. Jer moćan je Bog i učinio je veliku uslugu za mene“! (Luka 1, 46-49)

Marija je znala što će se dogoditi. Nakon svega, živjela je u Nazaretu, gradu koji je poznat po nemoralnosti. Znala je da će morati živjeti s reputacijom lake djevojke. To je teško za nositi kada, ustvari živite potpuno suprotnim načinom života.

VIDI OVO: Zašto Marija od početka nije znala tko je Isus?

Marija je znala da će tako morati živjeti ostatak svoga života, no poslušala je i veličala Boga. Dala je Bogu slavu.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org