Marka je boljela glava i počeo je čudno govoriti – ubrzo je saznao tešku dijagnozu

Marka je boljela glava koja nije prestajala, a onda je počeo čudno govoriti. Mislio je da ga muči mamurluk, no ubrzo je saznao tešku dijagnozu.

Mark Brandish (52) se u početku šalio na svoj račun govoreći da više ne može podnijeti džin kao nekada. Međutim, njegovo stanje se naglo pogoršalo nakon što se prvi put požalio na glavobolju u travnju 2021.

Početkom lipnja, liječnici su otkrili da ima glioblastom, opaku bolest od koje je pjevač grupe “The Wanted” Tom Parker preminuo ranije ove godine u 33. godini života.

Markova supruga Felicity rekla je da je dijagnoza uslijedila nakon neobičnih promjena osobnosti.

– Bukvalno mjesec dana prije dijagnoze, Mark je trčao uz vrlo strmo brdo i pričao mi kako je u formi kao 22-godišnjak. Uvijek je bio prilično aktivan, tako da je nevjerojatno da je u roku od mjesec dana tako brzo krenuo nizbrdo. Počelo je s glavoboljom u subotu u travnju. Oboje smo se smijali jer se više nije mogao nositi sa džinom. Cijeli tjedan je imao glavobolju koja je trajala cijeli sljedeći tjedan – ispričala je supruga za North Wales Live.

VIDI OVO: 8 ranih simptoma tumora na mozgu

Sve je počelo s glavoboljom

Velšanin se nadao da će se problem proći sam od sebe. Čak je pomislio da možda pati od migrene zbog cjepiva protiv Covida, ali su se onda počeli pojavljivati drugi zabrinjavajući znaci, piše Mirror.

Felicity, koja s Markom ima troje djece, je rekla da je njezina zabrinutost rasla kada bi njen muž ponekad prestajao govoriti usred rečenice. Nakon poziva liječniku, otišla je s mužem na Hitnu, gdje je CT skener otkrio tumor.

U narednim mjesecima Mark je prošao jednu turu radioterapije i trenutno prima kemoterapiju.

Njegova obitelj sada želi pomoći u financiranju istraživanja kako bi se pronašao lijek za ovu bolest, za koju Felicity kaže da “prerano uzima ljude svuda oko nas”.

Ona će, zajedno s Markovim prijateljima i osobama koje su podržale humanitarnu akciju, gurati supruga u invalidskim kolicima na duž staze od 21 kilometra na polumaratonu u Chesteru kako bi prikupili sredstva.