Medicinska sestra objavila potresnu poruku: Večeras ću zagrliti djecu i tko zna kad opet

Koronavirus se proširio u gotovo sve države svijeta. Stotine tisuća zaraženih, tisuće umrlih… na prvoj liniji obrane svih nas stoje Oni i One, medicinski djelatnici, pravi superjunaci i superjunakinje u bijelom i plavom. Pomozite im tako što ćete ostati doma. Ako mislite da to nije potrebno, pročitajte potresnu poruku medicinske sestre iz Sjedinjenih Država koju je objavila na Facebooku:

“Večeras ću posljednji put zagrliti svoju djecu pred spavanje i poljubiti muža do tko zna kad.

Želim se obratiti svima vama kojima je dosadno i voljeli biste izaći

U mom području potvrđena je lokalna transmisija, a budući da sam medicinska sestra u Hitnoj pomoći šanse da ću se zaraziti sada iznose 100 posto. Garantirano. Tako da se želim obratiti svima, koji ste sad u svojoj kući, sa svojom obitelji, dosadno vam je i voljeli biste izaći. Malo drugačije perspektive ponekad je sve što vam treba da budete zahvalni na svemu što vi imate, a drugi nemaju.

VIDI OVO: Talijanski liječnik (38): Bio sam ateist, a sada vapim Bogu

Kad odem u smjenu sutra i kad se vratim kući, ući ću kroz vrata od garaže. U sobi za pranje rublja ću se gola, uključujući i cipele, i sve ću ubaciti u mašinu za pranje rublja. Iskoristit ću maramice na bazi klora da obrišem sve što sam usput dotakla. Onda ću uzeti ručnik koji će mi moj muž ostaviti i otići ću u spavaću sobu. U tu sobu, u koju do daljnjeg neće ulaziti nitko osim mene, tuširat ću se vrelom vodom. Potom ću opet dezinficirati sve što sam dotakla, pa dezinficirati ruke, pa ću se obući.

Moram živjeti kao da sam već zaražena

Kad to završim sjedit ću na jednom mjestu, dva metra udaljena od svih koje volim. Nikoga neću dirati, jer znam da ću oboljeti, kad tad. Koristim jednu masku tokom cijele smjene i možete biti sigurni da će je vlaga u mom dahu učiniti neefikasnom. Tako da moram živjeti kao da sam već zaražena.

Razgovarat ću i sa suprugom i s djecom, ali neću ih dirati. Nisam neka osoba koja grli, ali znam da će mi u narednim danima, zbog mog posla, trebati zagrljaj. Neću moći dobiti nijedan. To je jedini način da ih zaštitim.

VIDI OVO: Zaražena majka uputila upozoravajuću poruku cijelom svijetu

Ako budem gladna, moji će mi donijeti jesti na papirnom tanjuru, s plastičnim priborom. Vjerojatno ću i to preskakati, uzeti čašu vina i odgovarati na pitanja svoje djece. Supruga neću smjeti pogledati. Vjerojatno ću svom najmlađem morati stotinu puta ponoviti da će mama biti dobro. Onda ću im poslati pusu i zaželjeti laku noć. Kad odu spavati, supruga ću pogledati i reći mu istinu – dobro, vjerojatno ću malo lagati. Onda ću otići spavati. Sama. U sobu u koju drugi ne ulaze.

Tonight is the last night that I’ll hug my kids goodnight or kiss my husband until god knows when. Community spread is…

Objavljuje One Vaxxed NursePetak, 20. ožujka 2020.

To će biti moj život, svaki dan

To će biti moj život. Svaki dan. Čak i kad sam slobodna, jer mogu biti zarazna prije simptoma. Tako da, dok ovo ne prestane, moja stvarnost bit će drugačija. Grlit ću svoje kolegice i kolege, jer su “prljavi” kao i ja, ali u najtežim danima neću osjetiti dodir ljubavi ljudi koje volim. I tako tjednima, mjesecima – tko zna dokad, sve je do vas, Amerikanaca.

VIDI OVO: Molitva protiv koronavirusa: Pomoć je naša u imenu Gospodina!

Zato vas molim, dok sjedite kući s djecom na vašim krilima, dok ih grlite i gledate film – molim vas, pomozite mi da ovo završi čim prije, ne izlazite ako vam baš nije hitno. Moje će ruke biti prazne svaki dan, kako vaše ne bi morale. Ići ću sama u krevet sve dok bude lokalne transmisije virusa. Ostanite kući. Grlite svoju djecu, spavajte sa svojim bračnim partnerima, jedite na porculanskim tanjurima, pijte vino iz najdivnijih čaša, cijenite sve ono što mnogi od nas ne mogu.

Ja ću odraditi svoj dio. Molim vas, vi odradite vaš.”, zaključila je svoju objavu.

NAJNOVIJE!