Međunarodni dan žena: Ovo je moja poruka svim ženama i muškarcima!

Danas, 8. ožujka, obilježavamo Međunarodni dan žena, a ovo je moja poruka svim ženama i muškarcima!

Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: “Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji! (Postanak 1,27-28)

Tijekom godina, dok sam razmatrala svoje mjesto u crkvi i u našem društvu, nadahnjivale su me i jačale ove riječi iz Svetog pisma.

Nadahnuta sam i osnažena spoznajom i potvrdom da je čovječanstvo nepotpuno bez doprinosa žena u svim različitim prostorima koje čovječanstvo zauzima.

Žene i muškarci zajedno imaju nevjerojatan poziv: pozvani smo zajedno vladati Zemljom, djelovati kao Božji namjesnici kao oni kojima je zajedno darovano nevjerojatno dostojanstvo zauzimanja i življenja Njegove slike.

VIDI OVO: Biblijski citati za žene: 14 koje svaka žena treba pročitati

Trebamo vas

I tako danas, želim reći ženama u našim obiteljima, crkvama i društvu općenito… nastavite. Trebamo vas. Naš svijet vas treba.

Mami koja ostaje kod kuće, koja iz ljubavi prema svojoj djeci podnosi plakanje, brisanje zadnjice, beskrajno pospremanje, napade bijesa, bolesti i neprospavane noći, a ponekad, možda često, preispituje svoju svrhu i poziv… nastavi. Naš svijet te treba.

Za jedinu ženu u sobi za sastanke koja se bori da je se čuje i pronađe svoj put i pita se je li brdo previše visoko, a trava pregusta… nastavi. Naš svijet te treba.

Za zaposlenu mamu koja nosi samosvijest o tjednom (ponekad dnevnom) izgovaranju fraze: ‘Žao mi je, to vrijeme za sastanak mi ne odgovara… s djecom sam to jutro’ … nastavi. Naš svijet te treba.

Za ženu koja slijedi san i osjeća se energično, sretno i bez novca… samo tako nastavi. Naš svijet te treba.

Ženi koja je nevjerojatno puno patila zbog zlostavljanja drugih koji su trebali biti vrijedni povjerenja… nastavi. Naš svijet te treba.

Ženi koja služi u crkvi i koja se pita koje joj je mjesto i je li preteško… nastavi. Naš svijet te treba.

VIDI OVO: DUHOVNA PORUKA ZA SVE ŽENE: Bog treba ovakve žene!

A muškarcima… želim reći… hvala.

Ocu čija je ljubav i vrednovanje kćeri stalna i nepokolebljiva… hvala. Naš svijet te treba.

Mužu koji voli, služi, brine i osnažuje svoju ženu… hvala. Naš svijet te treba.

Muškarcu koji oduševljava i pozdravlja društvo i doprinos svojih prijateljica… hvala. Naš svijet te treba.

Čovjeku na poziciji moći koji koristi moć da omogući i časti žene na radnom mjestu… hvala. Naš svijet te treba.

Muškarcima u našim crkvama koji se zalažu i slave doprinos i partnerstvo svojih sestara i Isusovih sluškinja … hvala. Naš svijet vas treba.

Stvoritelju, naš Bože, koji nas stvori na svoju sliku, muško i žensko, slavimo te.

Autorica: Stephanie Jane Judd; Izvor: Eternitynews.com.au