NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMislio je da u kući ima „duha“, ali su stvari bile mnogo...

Mislio je da u kući ima „duha“, ali su stvari bile mnogo ozbiljnije

Zbog neobičnih događaja je mislilo da u kući ima “duha”, no situacija je bila puno gora i ozbiljnija nego što je obitelj mislila. 

„Bilo je kao da smo živjeli s nevidljivim čovjekom“, rekao je Bob Cranmer, političar i biznismen, opisujući nevjerojatne događaje koji su se godinama odvijali u njegovom domu. 

Sve je započelo 1988. godine kada su se Cranmer i njegova obitelj preselili u svoj dom iz snova. Čak i prije useljenja je rekao da je bilo nekih čudnih znakova te da nešto nije bilo kako treba, piše Faithwire

Zapravo, Canmer, koji je te događaje zabilježio u svojoj knjizi „The Demon of Bronswille Road“ i njegova obitelj su iskusili nešto neobično na dan kada su došli u razgledavanje te kuće prije kupnje. 

„Moja je supruga primijetila da naš mladi sin nije s nama… moja supruga i žena koja je pokazivala kuću su ga otišle potražiti na katu“, rekao je Cranmer, „On je bio na stepenicama te se jako tresao.“ 

Cranmer je rekao da je domaćica odmah reagirala riječima: „Oh, mišu, jesi li što vidio?“ Bilo je to neobično pitanje koje je zbunilo njegovu suprugu te je bilo znak da nešto nije u redu. Pitali su se što je ta žena mislila. 

Drugom prigodom, dok su pregovarali za cijenu te kuće, Cranmer se sjetio da je pitao vlasnika je li sve u redu sa posjednom, a on je rekao: „O, da, da, da… zapravo, u dnevnoj smo sobi dva puta imali bogoslužje.“ 

Bio je to još jedan odgovor koji je Cranmer smatrao čudnim. No obitelj je te sitnice potisnula te su kupili svoju veliku kuću iz snova. 

VIDI OVO: Postoje li duhovi?

Obitelj je u kući počela primjećivati neobične događaje

Samo nekoliko mjeseci nakon useljenja su počeli primjećivati neobične događaje: slavine bi se same palile, svijetla bi se palila, radio bi počeo sam raditi, a stolice su se pomicale. S vremenom, Cranmer je rekao da su ti događaji počeli utjecati na njegovu djecu. 

„Počeli su doživljavati… kucanje na vratima, pomicanje stvari i grebanje po vratima“, rekao je, „Mnogo puta bih se probudio u jutro a sva trojica mojih sinova bi bili sa mnom u krevetu.“ 

Cranmer je opisao ono što su on i njegova obitelj smatrali demonskom prisutnošću koja je bila „zla“ i „zlonamjerna“ te je psihološki utjecala na obitelj. Jednom kada se ta prisutnost potpuno „otkrila“ stvari su se pogoršale. 

Cranmer se sjetio jednog strašnog trenutka kada je CD poletio preko sobe i zamalo udario njegovog sina prije nego se smrskao – u tom trenu je Cranmer odlučio potražiti pomoć. 

„Znao sam da je to nešto ozbiljno. Pokušavalo nam je nauditi“, rekao je, „Znali smo da neće otići bez borbe… a borbe je i bilo.“

VIDI OVO: Duhovi ili demoni: Biblijske istine o duhovnom svijetu koje svi trebaju znati

Zli duhovi u kući
Foto: Faithwire.com

Situacija se pogoršala

Obratio se vjerskim vođama i svećenicima da dođu u njegov dom i vide što se događa, no prvo se situacija još više pogoršala. 

„Bilo je to užasno i zastrašujuće za nas“, dodao je. 

Okolnosti su se počele malo mijenjati na bolje kada su Cranmer i njegova obitelj zauzeli proaktivan stav. Rekli su da bi neprestano bio upaljen film „Pasija“ te je to imalo velik utjecaj. 

„Puštali smo taj film šest mjeseci bez prestanka u kući… taj bi entitet gasio televizor, gasio DVD player, vadio bi DVD, ali smo doslovno puštali taj film dok uređaj nije otkazao“, rekao je. 

Jedno od glavnih pitanja bilo je podrijetlo tog velikog zla. Cranmer je rekao da je otkrio užasnu povijest o groznim ubojstvima na tom posjedu – događajima koji su, prema njemu, u kuću pustili to veliko zlo. 

Cranmerovu je priču potvrdio i njegov prijatelj, odvjetnik Kerry Fraas. On je bio u kući te je svjedočio nekim neobjašnjivim događajima uključujući i užasno otkriće u ormaru ispod stepenica te prisutnost nečeg sličnog krvi na zidovima. 

VIDI OVO: 15 stvari koje Sotona i zli duhovi mogu činiti

Zlo je stvarno, no Bog uvijek pobjeđuje

„Bilo je mnogo neobičnih fizičkih ometanja, mirisa, pojava neke tekućine koja bi kapala po zidovima po cijeloj kući“, rekao je, „Izgledalo je kao suha krv… knjige bi same padale s polica.“ 

Cranmer je rekao da je kuća u konačnici izliječena, a njemu je to bio dokaz da je zlo stvarno, ali da Bog uvijek pobjeđuje. 

„Nema nikakve sumnje da zlo postoji i da je moć Božja tu da ga odbaci i da se bori protiv njega“, rekao je, „To je jako važna poruka.“