Postoje li duhovi?

Postoje li duhovi? Pretpostavljam da ste ovo pitanje čuli bezbroj puta u životu. Mnogi žele ”pronaći” duhove kako bi potvrdili da postoje.

Nedavno sam pogledao dokumentarni film koji se bavi fenomenom postojanja duhova, u kojem su stručnjaci istraživali posebna mjesta, takozvane utvrde umrlih duša.

Prema svjedočanstvima nekih očevidaca, postoje ukleta mjesta gdje se pomiču predmeti, čuju zvukovi, vide obrisi osoba i sl.

Zastrašujući primjeri otkrivanja postojanja duhova

Pod utjecajem masovnih medija kojima je nadnaravno simpatično, naročito mlađa populacija, sklona avanturizmu, vrlo rado se upušta u okultne prakse, pa na određenim seansama neki pokušavaju prizvati duše umrlih.

Postoje zastrašujući primjeri što se uistinu može dogoditi na takvim, kako ih se može nazvati, zabavnim društvenim igrama.

Mnogi odlaze određenim medijima, osobama koje ”komuniciraju” s mrtvacima, tražeći savjete ili možda poruke svojih milih, preminulih. Pa tako, ti mediji u većini slučaja potvrđuju kako ih oni vole, kako ih promatraju, da su uvijek uz njih.

Kod određene skupine ljudi postoji preveliki interes za duhove i nevidljivi svijet, osobito ako pate zbog gubitka voljene osobe.

Postoje li duhovi
Foto: Pixabay

VIDI OVO: 15 stvari koje Sotona i zli duhovi mogu činiti

S druge strane, moderni znanstvenici i njihovi svjetovni podanici, tvrde kako je nemoguće postojanje nevidljivog svijeta. Zar nije čovjek samo materija? Strogo se distanciraju od bilo kakvog upuštanja u proučavanje nevidljivih stvari, smatrajući kako je ipak sve stvari našeg mozga.

Bilo kako bilo, kao vjernici i kršćani, ako vjerujemo u Nevidljivog Svevladara, Stvoritelja svemira, svega vidljivoga i nevidljivoga, bilo bi suludo ne vjerovati u nevidljivi svijet, pa tako i u postojanje života poslije smrti, i same duhove. No na bilo koji način proučavanje duhovnog svijeta, odlaženje medijima i modernim prorocima tražeći smjernice za svakodnevni život, može biti opasno.

Opasnost prizivanja duhova

Bog se kroz čitavo Sveto pismo protivi različitim praksama okultne vrste pa i prizivanju duhova, upozoravajući kako nam isto može upropastiti život te odvesti dušu u vječnu propast.

Mnogi psihički poremećaji, kao što su depresija, shizofreni napadi, pa i demonsko opsjednuće mogu biti rezultat upuštanja u takve prakse.

Iako zvuči primamljivo, a sam Sotona to želi, nemojte se nikada upuštati u takvo zlo. Opasno je! Zapravo, dođite u dodir s duhovnim time što ćete pristupati svakodnevno Bogu kroz molitvu, slavljenje i čitanje Njegove Riječi.

Takvo što može doprinijeti blagoslovu i osjećaju mira, sigurnosti, radosti; samom smislu postojanja, za kojim možda neprestano tragate.

NAJNOVIJE