POTVRĐENO BIBLIJSKO ČUDO: Evo gdje je Mojsije razdvojio Crveno more!

Dubina Crvenog mora na tom dijelu je svega 33 metra.

Pronađeno mjesto na kojem je Mojsije razdvojio Crveno more
Snimka zaslona: YouTube

Prolaz je širok svega 12 kilometara i Izraelci su lako mogli proći kroz njega.

Znanstvenici Thomas fondacije iz Velike Britanije uspeli su pronaći točno mjesto gdje je prorok Mojsije razdvojio Crveno more, što je događaj opisan u biblijskoj knjizi Izlaska.

OGLAS

Izraelcima je egipatski faraon dozvolio da napuste Egipat gdje su bili robovi, nakon što je tu zemlju poharalo 10 biblijskih zala.

Faraon se međutim vrlo brzo predomislio i krenuo s vojskom protiv Izraelaca kojima se na putu isprječilo Crveno more.

Nakon molitve Bogu Crveno more se razdvojilo i Židovi su po suhom prešli na drugu stranu. Kada su Egipćani krenuli na njih, more se zatvorilo i podavilo ih.

Šef istraživanja Ryan Mauro tvrdi da su uz pomoć datiranja pomoću uspjeli dokazati da se Crveno more razdvojilo u Akapskom zaljevu.

Oni su sa egipatske strane prošli s plaže Nuveiba i završili na drugoj obali što je današnja Saudijska Arabija, prenosi Daily Star.

OGLAS

Prolaz je širok svega 12 kilometara i Izraelci su lako mogli proći kroz njega. Sama plaža je široka 8 kilometara i okružena je planinama tako da odgovara opisu iz Biblije.

Dubina mora na tom dijelu je svega 33 metra, a znanstvenici su možda našli i dokaze dvokolica koje su koristili Egipćani.

Na žalost, daljnja istraživanja nisu dopustila saudijske vlasti. Kao dodatni dokaz da je ovo pravo mjesto prelaska Židova preko Crvenog mora je i blizina planine Sinaj na kojoj je nakon prelaska Mojsije dobio Deset zapovijedi.