Mladić (22) je iznenada nestao u moru, no Bog je bio s njim

22-godišnji mladić je iznenada nestao u moru nakon što ga je zahvatila strašna morska struja koja ga je nosila dva sata.

Obitelj Gartenmayer s Floride doživjela je užas života kada je njihovog 22-godišnjeg sina Dylana Gartenmayera zahvatila snažna Golfska struja te ga je more dva sata nosilo.

Dylan je slobodno ronio na oko 10 metara kada ga je struja odnijela u vodu duboku čak 45 metara. Rekao je da je bio pod vodom gotovo dvije minute i ponovno je izronio oko kilometar i pol od mjesta gdje je prvobitno ronio.

Misija spašavanja

S američkom Obalnom stražom koja je tragala zrakom i morem, Gartenmayerova obitelj otišla je do njegovih zadnjih poznatih koordinata. Ali ondje ga nije bilo. Međutim, Gartenmayerov prijatelj uočio je plutače koje su izgledale kao da su povezane.

Ubrzo nakon što su uočili bove, obitelj je ugledala Gartenmayera. Preplivao je više od jedne milje do oznake kanala dok je grčevito držao bambus koji je pronašao kako pluta u vodi.

Ponovno okupljanje

Trenutak kada je obitelj ugledala Gartenmayera snimljen je videom i sada je postao viralan na TikToku. Gartenmayerova majka je rekla: “To je čudo. Sletjeli smo točno na mog sina. Iglu u plastu sijena. Usred oceana. Bio je to Bog.”

Uvijek je važno biti spreman za svaku hitnu situaciju, posebno kada plivate ili ronite u otvorenim vodama. Brza akcija obitelji Gartenmayer rezultirala je pronalaskom i spašavanjem Dylana, koji je sada živ i zdrav.