7 moćnih molitvi koje možete koristiti u svim okolnostima

Ove moćne molitve možete koristiti u svim okolnostima. Često dođite Bogu u molitvi. Budite slobodni reći Mu sve što vam je na srcu.

Molitva je razgovor s Bogom. Kao što volimo razgovarati sa svojim zemaljskim roditeljima, tako bismo trebali voljeti razgovarati s našim nebeskim Ocem. Uvijek i u svakoj situaciji ima slobodan pristup Njemu. Bilo da smo u svojoj tajnoj klijeti, u dnevnom boravku, na putu do posla ili negdje u prirodi, možemo doći našem Ocu. On nas želi čuti.

Moćne molitve koje možete koristiti u svim okolnostima

U nastavku donosimo molitve koje možete koristiti u svim okolnostima: i kada je dobro i kada je loše u životu. Ove moćne molitve vas mogu potaknuti da iznesete Bogu sve što vam je na srcu.

1. Molitva zahvale

Osobito u teškim vremenima, zahvalnost je moćan način da se povežemo s Bogom i ojačamo u kušnji. To ne znači da smo zahvalni za nevolje, ali smo zahvalni u njima. Kao što 1. Solunjanima 5, 16-18 kaže:

“Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.”

Premda nije lako uvijek se radovati, nakon što to odlučite primijeniti u praksi, razvit ćete zahvalno srce koje će vas podržavati kroz svaku tešku sezonu.

Milostivi Bože,
iako su stvari trenutno teške, podižem ruke u znak zahvalnosti prema Tebi. Zahvaljujem Ti što si sa mnom i što čuješ molbe moga srca. Molim Te, pomozi mi da zadržim misli zahvalnosti čak i kad bih se radije žalio ili brinuo zbog situacije. Pomozi mi da ovu poteškoću vidim kao priliku za rast u svojoj vjeri. Podsjeti me da se uvijek radujem i zahvaljujem u svemu. Znam da je ovo Tvoja volja za mene i to vjerujem. Hvala Ti, Bože, na Tvojoj stalnoj prisutnosti u mom životu. Iskreno sam Ti zahvalan za sve. Amen!

Molitva zahvale
Foto: Unsplash

2. Molitva veličanja Božje vlasti nad svime

Tvrda je kula ime Jahvino: njemu se pravednik utječe i nalazi utočišta. (Psalam 18, 10)

Uvijek trčite Bogu radi sigurnosti i utočišta. Veličanje Božje vlasti ispunjava nas nadom i snagom!

Gospodine Bože,
Ti si suveren nad svim okolnostima. Ništa ti ne može promaknuti. Molim Te, pomozi mi da se toga sjetim kad mislim da je sve izvan kontrole. Ti si moja snažna utvrda. Ti si moje utočište u nevoljama. Ti si Alfa i Omega, početak i kraj i zato Ti mogu vjerovati u svim okolnostima. Amen!

3. Molitva za hrabrost

Nepokolebljiva vjera Šadraha, Mešaha i Abed Nege snažan je podsjetnik da možemo vjerovati Bogu da će nas izbaviti iz vatrenih kušnji. Njihova vjera i hrabrost su zadivljujući.

“Bog naš, kome služimo, može nas izbaviti iz užarene peći i od ruke tvoje, kralju; on će nas i izbaviti. No ako toga i ne učini, znaj, o kralju: mi nećemo služiti tvojemu bogu niti ćemo se pokloniti kipu što si ga podigao.” (Daniel 3, 17-18)

Ostanite vjerni Božjoj Riječi. Čak i kad ne znate kakav će biti ishod, budite čvrsto u onome što znate da je istina. Zatim, dok se pojačava vrućina, jednostavno molite: “Vjerujem Ti, Bože …”

Sveti Bože,
molim te, daj mi snage da Ti u svemu vjerujem. Čak i kad osjetim pritisak sa svake strane i želim popustiti, molim Te pomozi mi da se sjetim vjere Šadraha, Mešaha i Abed Nege. Pomozi da idem hrabro naprijed s vjerom da si uvijek i u svemu sa mnom. U Isusovo ime, amen.

4. Molitva priznanja grijeha i propusta

Tako često molimo za Božju pomoć, a da se prethodno ne preispitamo i ne priznamo nepravdu. To može dovesti do jednostranih molitvi. Zato je uvijek važno priznati sve grijehe Bogu.

“Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome, po velikom smilovanju izbriši moje bezakonje! Operi me svega od moje krivice, od grijeha me mojeg očisti! Bezakonje svoje priznajem, grijeh je moj svagda preda mnom.” (Psalam 51, 3-5)

Sveti Bože,
hvala Ti na milosti koja je nova svakoga jutra. Dolazim Ti u skromnoj zahvalnosti zbog Tvoje spremnosti da oprostiš. Žao mi je zbog neposluha. Molim Te, uzmi moje grijehe i baci ih u oceanske dubine. Zahvaljujem Ti što Kristova krv pere svaki grijeh. Predajem Ti se još jednom i tražim od Tebe pomoć i smjernice. U Isusovo ime, amen.

5. Molitva za više vjere

Snažna priča u 9. poglavlju Evanđelja po Marka govori o ocu koji traži ozdravljenje za svog sina opsjednutog demonima. Čovjek je prišao Isusu i rekao: “Ako što možeš, pomozi nam, imaj samilosti s nama!”

Priča se nastavlja Isusovim odgovorom: “Sve je moguće onomu koji vjeruje!” Otac djeteta odmah je zavapio i rekao sa suzama: “Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!”

Priznati svoju sumnju nije loše. Bog ionako zna sve o tome. Vaša vjera u Njegovu moć iscjeljenja mogla bi biti zamagljena brigom, ali priznajući to, poduzimate prvi korak u prepuštanju svega Njemu. Budite iskreni s Gospodinom kad se borite da vjerujete. Recite  naglas: “Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri!”

Gospodine,
dolazim Ti s teškim teretom i srcem punim sumnje. Iako znam da su Tebi sve stvari moguće, borim se da vjerujem. Molim Te, Gospodine, po Tvojoj volji usliši moju molitvu i djeluj u moje ime. Molim Te, uzmi moju nevjeru i zamijeni je uvjerenjem da si u stanju izliječiti, obraniti, promijeniti i ozdraviti. Znam da si potpuno svjestan ove situacije i voliš me vječnom ljubavlju. Stoga Ti priznajem svoju nevjeru i molim da to riješiš kako samo Ti možeš. Amen!

molitve koje možete koristiti u svim okolnostima
Foto: Unsplash

6. Molitva veličanja Boga usred nevolje

Job je, bez obzira na sve gubitke, odlučio vjerovati Bogu. Nastavio je štovati Ga.

“Tad ustade Job, razdrije haljinu na sebi, obrija glavu pa ničice pade na zemlju, pokloni se.” (Job 1, 20)

“Pa da me i ubije, opet ću se uzdati u njega; samo ću mu dokazati putove svoje oči u oči.” (Job 13, 15)

“Ja znadem, moć je tvoja bezgranična: što god naumiš, to izvesti možeš.” (Job 42, 2)

Znajući da Bog ima svrhu za svoju slavu i naše dobro, vjerujemo da je, bez obzira koliko naša okolnost bila bolna, vrijedan hvale. Neka vam obožavanje bude prioritet u životu.

Nebeski Oče,
dolazim pred Tebe slijedeći Jobov primjer hvale i štovanja u nevoljama. Nije lako, Oče, ali znam da su Tvoji putevi viši od mojih, i bez obzira na sve, dostojan si hvale. Ti si dobar, svet i pravedan i mogu Ti ​​vjerovati u svakom trenutku. Hvala Ti na snazi ​​i mogućnosti da Te i dalje štujem. Amen!

7. Molitva da se vrši Božja volja

Isus se molio u Getsemanskom vrtu: “Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti.” (Matej 26, 39)

Dok dolazimo Bogu s pitanjima i molbama, postoji jedna molitva koja je uvijek prava i snažna: “Neka bude volja Tvoja.” Ove riječi su savršene riječi za završetak svake molitve. Zaista, želimo Očevu volju iznad svoje, jer nemamo Božji um i ne možemo vidjeti širu sliku. Neka vaši zahtjevi budu znani Bogu, ali uvijek Mu prepustite svoju volju riječima: “Neka bude volja Tvoja.”

Gospodine Bože,
znam da mogu smjelo doći pred Tvoje prijestolje i iznijeti Tebi svoje zahtjeve. Hvala Ti za to. Također znam da je Tvoja volja savršena i sveta. Stoga Ti predajem svoje molbe i tražim da se ispuni Tvoja volja. U svemu razradi svoju svrhu za mene. Vjerujem Ti. U Isusovo ime, amen.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!