Bog želi upravljati naše korake i zato je dobro u molitvi to tražiti od Njega. „Srce čovječje smišlja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove“. (Mudre izreke 16, 9) 

Donošenje velikih odluka je teško. Donošenje odluka koje zahtijevaju naše vrijeme, naš novac i našu energiju može nas uznemiriti i iscrpiti. Dok se u nama i izvan nas povećava pritisak, počnemo se osjećati očajno. Nažalost, u takvim situacijama donosimo loše odluke ili ne donesemo nikakve odluke, u strahu od toga da ćemo odabrati pogrešno. 

Kada se kršćani bore s donošenjem odluka, mogu se pitati ovakva pitanja: „Što Bog od mene želi? Trebam li učiniti ovo ili trebam provesti više vremena u činjenju one aktivnosti“? 

Kao kršćani, možemo imati mir kada donosimo planove, znajući da, ako su oni u skladu s Božjim načelima i Riječju, možemo ići naprijed i ostvariti ih. Stoga, krenite naprijed! Donesite planove i razmišljajte o svojim nevjerojatnim idejama. Bog nam je dao jedinstvene i kreativne umove, zahvaljujući kojima možemo donositi planove i pokušati ih ostvariti. 

Dok donosimo takve planove i dok naša srca i umove držimo usmjerenima prema Gospodinu, možemo ići prema naprijed s pouzdanjem, znajući da će Bog upravljati naše korake. Bog nam je dao umove kako bismo mogli izabrati između ispravnog i pogrešnog. Dao nam je duše, koje žude za slavljenjem Boga. Bog nas toliko voli da želi da kroz život idemo s Njime. Iz tog razloga Bog određuje naše korake. 

Bog će u naše živote dovesti ljude i okolnosti, koje mogu uzrokovati da usporimo ili da promijenimo smjer. Bog to čini jer je dobar. Bog želi samo najbolje za nas. Ako vaši planovi ne uspiju, zahvalite Bogu, jer nas On štiti, a to čini jer nas voli. Bog za nas ima nešto još bolje! 

Danas ćemo se moliti za planove koje želimo donijeti, kako bi Bog mogao usmjeriti naše korake prema Njegovoj dobroj i savršenoj volji. 

Molitva da Bog upravlja moje korake

Dragi Gospodine, 

Hvala Ti na svakome novome danu koji si nam dao. Hvala Ti na tome što si nam dao umove za planiranje i sanjarenje. Svakoga od nas stvorio si s potrebama za stvaranjem, razvijanjem ili sanjanjem o novim mogućnostima. Hvala Ti što si nam dao slobodu da možemo donositi naše planove. 

Postoje vremena Gospodine, kada ne znamo kakve odluke trebamo donijeti. Tvoja Riječ laže da Ti upravljaš i vodiš naše korake. Hvala Ti na slobodi koju imaju naši umovi i srca. Ti si dobar Bog i ti za nas želiš dobre stvari. 

Dok planiramo stvari za danas i sutra i kako se okrećemo prema Tebi u vjeri, upravljaj naše korake Gospodine, ondje gdje želiš da idemo. Okreni nas od svega što planiramo, a što bi nas odvratilo od Tebe. U Isusovo ime, amen. 

Autorica: Tiffany Thibault; Izvor: Crosswalk.com

Molitve za druge prigode možete pronaći na OVOM LINKU.

PROČITAJTE JOŠ: