Molitva za dublji odnos s Bogom

Molitva za dublji odnos s Bogom pomože nam da Boga bolje upoznamo i iskusimo Njegovu prisutnost na osoban način.

Kakav je vaš odnos s Bogom? Jeste li odvojili vrijeme koje ćete provesti u molitvi i zajedništvu s Njim i Njegovom Riječi? Nemojte čekati da dođe do krize da biste zazvali ime Gospodnje. Radije, u dobrim i lošim vremenima, slavimo Njegovo ime!

Molitva za dublji odnos s Bogom

Moćan način da se krene u dublji i intimniji hod s Bogom je otkrivanje ljepote “žarke molitve“. Molitva gradi odnos. Molitva jača vezu između Boga i nas.

Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova. (Jakovljeva 5, 16)

Žarka molitva je nešto što moramo njegovati u svom životu kako bismo Boga iskusili na osoban i snažan način. Kada otvorimo svoja srca Njemu, On nam nudi više od sebe: oprost, mir, radost, snagu za dalje … Srce koje obožava Boga će rasti u sve većoj spoznaji Boga. Štovanjem Njega izražavamo svoju ljubav i obožavanje prema Njemu. Na tom putu mora doći do spoznaje da je On najveća ljubav u našem životu. Obožavanje Njega će iz temelja promijeniti naš život.

Kako moliti za dublji odnos s Bogom?

Kako moliti za dublji odnos s Bogom?

Nebeski Oče, vrijedan si sve moje ljubavi, poštovanja, časti i hvale. Ti si moj Izbavitelj, moje Utočište i moja Snaga. U Tebe polažem svoje povjerenje. Želim Te iskreno ljubiti svim srcem, dušom i umom.

Oče, molim Te da budem odveden u dublji odnos s Tobom, gdje ću rasti u vjeri i poznavanju Tvoje Riječi. Pomozi mi da budem pažljiv na poziv Tvoga Duha, jer to će mi pomoći da hodam u Tvojoj pravednosti. Daj da se hranim Tvojom Riječi i budem izvršitelj Tvojih zapovijedi. Neka Tvoj Duh osvjetljava moje srce i ukazuje mi na stvari koje moram odbaciti. Daj da iz dana u dan budem što sličniji mome uzoru – Isusu Kristu.

Pomozi da mi za Tvoje kraljevstvo ništa ne bude teško učiniti. Daj da budem spreman dati sve što imam … pa i život. 

Vjerujem Ti i zahvaljujem Ti što si mi, prema Tvojoj volji, dao sve ono što mi treba. Otvori oči mog srca. Želim jasno vidjeti sve blagoslove koje mi daješ, posebno one male koje ponekad uzimam zdravo za gotovo. Želim biti zahvalniji na svim milostima kojima ispunjavaš moj život. Amen!

“Ah, Gospode, neka uho tvoje bude pažljivo na molitvu sluge tvoga, na molitvu slugu tvojih, koji su spremni bojati se tvoga Imena. Smjerno te molim, udijeli danas sreću sluzi svome …” (Nehemija 1, 11)

Molitva za razne prigode možete pročitati OVDJE.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!