Molitva kada ne vidite izlaz iz nevolje

U nastavku je molitva kada ne vidite izlaz iz nevolje. Držite se za Boga i Njegova obećanja!

Kada imamo vjeru i pouzdanje u Boga, On otvara vrata i stvara puteve koje inače ne bismo mogli vidjeti.

Sotona će vam pokušati oduzeti sve: vašu radost, mir, udobnost, zdravlje, financije. Ne dopustite mu da uspije. Bog je dao obećanja na koje se trebate osloniti:

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

“Gle, ja sam Jahve, Bog svakoga tijela! Meni ništa nije nemoguće!” (Jeremija 32, 27)

Poznati evanđelist David Wilkerson je rekao: “Kad vas okružuje magla i ne možete vidjeti izlaz iz svoje nevolje, vratite se u Isusov zagrljaj i jednostavno se uzdajte u njega. On mora sve učiniti! On želi vašu vjeru, vaše pouzdanje. On želi da glasno vičete: ‘Isus me ljubi! On je sa mnom! On me neće iznevjeriti! On će upravo sada sve riješiti! Neću biti oboren! Neću biti poražen! Neću biti žrtva sotone! Neću izgubiti ni razum ni vodstvo! Bog je na mojoj strani! Ja ljubim njega i on ljubi mene!'”

Molitva kada ne vidite izlaz iz nevolje

Nebeski Oče, Ti si moj Bog, ja sam samo čovjek. Tvoje misli nisu moje misli; Tvoji putevi nisu moji putevi. Kao što su nebesa viša od zemlje, tako su Tvoji putevi viši od mojih i Tvoje misli od mojih misli. Zahvaljujem Ti što se uvijek mogu osloniti na Tebe.

Oče, Tvoja Riječ kaže da se ne trebam oslanjati na svoje razumijevanje, nego da se uvijek trebam uzdati u Tebe. Sotona koristi ova teška vremena da me udalji od Tebe, ali vjerujem da me ništa ne može odvojiti od ljubavi koju imaš prema meni. Znam da si sa mnom i nećeš me napustiti. Vodi moje misli i moje postupke. Iako sam umoran, ne odustajem. Vjerujem da ćeš mi dati snage da ustrajem dok nevolji ne dođe kraj.

PROČITAJTE: Molitva u nevolji

Ti si moj mir, Ti si stijena kojoj se utječem. Idi prije mene i učini teška mjesta glatkim. Znam da je u teškim situacijama moja vjera na kušnji, ali bez obzira koliko sam umoran i iscrpljen, obećanje Tvoje prisutnosti podiže moj duh i daje mi nadu. Znam da Tvome oku ništa ne promiče i da sve budno pratiš i držiš pod kontrolom. Vjerujem da si moj izvor snage i da s Tobom mogu proći kroz ovo.

Vjerujem da si veći od mojih sumnji i strahova i da ćeš moju patnju pretvoriti u radost. Vjerujem da ćeš sve izvesti dobro. Nikada me nisi iznevjerio i znam da ćeš me nastaviti voditi bez obzira što mi se dogodi. U Isusovo ime molim, amen!