Molitva za izlazak iz dugova
Photo by Nathan Cowley on Pexels

Molitva za izlazak iz dugova usmjerit će vaše srce i misli na Svemogućeg Boga koji je izlaz za sve teške situacije.

Možda ste suočeni s rastućim dugom, no Bog je još uvijek na vašoj strani. Ponekad je dug nastao zbog zlouporabe darova kojima nas je Bog blagoslovio ili zato što ne dajemo sredstva za Boga. Ponekad trošimo i iznad svojih mogućnosti.

Možda ste izgubili posao i morali ste pozajmiti novac da nekako preživite. Neki imaju iznenadne troškove liječenja. Smrt u obitelji dovodi do neočekivanih troškova i gubitka prihoda. Kako god, Božja Riječ kaže:

“A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4, 19)

Iako trenutno ne vidite izlaz, okrenite se Bogu. U molitvi donesite pred Njega sve što vas opterećuje.

Molitva za izlazak iz dugova

Svemogući Bože, klanjam se pred Tvojim prijestoljem. Zahvaljujem Ti na obilju blagoslova koje mi daješ. Svaki dobar dar je od odozgor, od Tebe. Bože, kajem se zbog zlouporabe istih. Priznajem da sam napravio greške koje su me dovele do dugova, koristeći Tvoje resurse na svoj način, a ne da me vodi i usmjerava Duh Sveti.

PROČITAJTE: 10 važnih pravila za upravljanje novcem po Božjoj Riječi

Pomozi mi, Bože, da budem dobar upravitelj Tvojih sredstava. Pomozi mi da se vratim čitanju Tvoje Riječi i slušam Tvoje upute. Ne tražim svoju, nego Tvoju volju.

Moja je želja, Bože, biti bliže Tebi, čuti Te više i znati kada donosim krive odluke u životu. Neka me Tvoj Duh vodi u svemu. Molim Te da zagovaraš u moju korist. Osiguraj mi financijska sredstva da ponovno mogu disati. Providi način da uspješno vratim svoje dugove.

Oprosti mi moje mane i nesavršenosti. Hodaj sa mnom i pomozi mi da donosim ispravne odluke tijekom svog života. U Isusovo ime molim, amen.

Molitva za oslobođenje od dugova

Gospodine Bože, zbog svoje nepromišljenosti zapao sam u dužničko ropstvo. I to je sada veliki problem koji me iscrpljuje ne samo materijalno, nego još više psihički i duhovno. Gospodine, smiluj mi se, pomozi mi, jer dršću kosti moje: u mene se uselio nemir i strah, noću me pritišće nesanica.

Molitva za oslobođenje od dugova
Photo by Nicola Barts on Pexels

Gospodine, ti koji oslobađaš ne samo od krivnje zbog grijeha, nego čvrsto vjerujem i od materijalnih dugova, sada te molim pogledaj me i oslobodi me. Ukloni sve zapreke i providi mi u svom milosrđu put prema izlasku iz ovog mojeg dužničkog stanja. Gospodine, koji si rekao da pogledamo ptice nebeske koje hrani tvoj Otac, sada pogledaj na mene kojega je snašla ova nestašica, ovo ropsko stanje i daj mi pravo rješenje.

PROČITAJTE: Kako se riješiti dugova? 10 savjeta koje trebate poslušati

Gospodine, ne želim se tjeskobno brinuti, ali tjeskoba me u mojoj slabosti i nevolji pritišće: ti mi pomozi i smiluj mi se. Gospodine, ti koji hraniš i ptice nebeske, smiluj se sada meni koji sam vrjedniji od mnoštva ptica. Trebam tvoju svemoguću pomoć u ovoj mojoj nemoći, i molim te, s puno pouzdanja u tebe koji oslobađaš od svih dugova, sada pomozi i meni da izađem iz ovog ropskog stanja, iz ove nestašice koja me snašla.

Gospodine, molim te, uzmi sada od mene ovaj dug i ovu nestašicu kao svoju vlastitu i providi mi rješenje za njih. Gospodine, ja vjerujem, tebi je sve moguće, smiluj mi se! Amen!