Molitva za izliće Duha Svetoga

Ova molitva za izliće Duha Svetoga poticaj je da molite Boga da vas ispuni Duhom Svetim.

“Gospodine, u potrebi sam za uljem. Moja svjetiljka gori nejasno. Ponekad se čini da će se ugasiti kao kod onih ludih djevica; više sliči upaljenom lanu koji se dimi, nego jasnom svjetlu. O, nemoj je ugasiti! Raspiri je u oganj!

Ja želim silu odozgo. Želim snažno i trajno pomazanje Duha. Želim da moja posuda (moje veliko srce) primi puno ulja da bi izraz moga lica pokazivao radost mudrih djevica.

Želim svjetiljku nebeskog sjaja i vatru božanske ljubavi koja će gorjeti dan i noć u mom srcu, kao što je svjetiljka gorjela u hramu i posvećena vatra na oltaru.

PROČITAJTE: Tko je Duh Sveti i koja je Njegova uloga u životu kršćanina?

Želim punu primjenu krvi koja čisti od svih grijeha i jaku vjeru u tvoju svetu riječ, vjeru po kojoj će tvoja veličanstvenost kao predmet moje ljubavi jasno prebivati u mom srcu.

U riječi, Gospodine, želim obilje tvog Duha, obilje rijeka koje teku iz dubine duša vjernika.

Vjerujem da me ti možeš i hoćeš krstiti u Duhu Svetom i ognju. Pomogni mi u mojoj nevjeri; potvrdi i povećaj moju vjeru u vezi s ovim važnim krštenjem. Gospodine, trebaš me krstiti, a dokle god to ne učiniš, imat ću problem.

Daj mi tvog Duha da bi on mogao neprestano izlijevati tvoju ljubav u moju dušu. Dođi, o Gospodine, svojim blagoslovljenim Duhom! Dođite ti i tvoj Otac u svetom Utješitelju. Dođite prebivati sa mnom ili ću ožalošćen sići u svoj grob.

Pravedni Oče, gladujem i žeđam za tvojom pravednošću. Pošalji svoga obećanog Svetog Duha i ispuni me njime da me potpuno posveti i da me potpuno zapečati za dan vječnoga izbavljenja i konačnog spasenja. Ne zbog djela pravednosti koja sam učinio, nego zbog Kristove milosti. Spasi me potpunom kupelji preporoda i puninom obnove Svetog Duha.

Zbog toga izlij svog Duha; izlij ga obilno na mene dok izvori žive vode ne izbiju u mojoj duši, tako da bih mogao u punom smislu riječi reći da ti živiš u meni, da je moj život skriven s Kristom u Bogu i da je moj duh vraćen Onomu koji ga je dao – tebi, prvom i posljednjem, mojem Začetniku i Završitelju, mojem Bogu i mojem sve u svemu! Amen!”

Autor: John Fletcher; Izvor: Put života