Molitva za jačanje molitvenog života

Molitva je najsnažnije oružje vjernika. Ako slabo molite, ova molitva vam može pomoći za jačanje molitvenog života.

„I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas.“. (1. Ivanova 5, 14).

Bilo da se suočavate s nemogućom situacijom, ulazite u novo poglavlje svog života, ili se nadate Božjem čudu, molitva je najjače oružje vjernika.

Molitva nije samo privilegija i blagoslov, nego kroz nju naša srca zadobivaju snagu i hrabrost. Kroz molitvu se mijenja atmosfera našeg doma i našeg srca. Kroz molitvu Bog usklađuje naša srca s Njegovim. I kroz molitvu Bog djeluje na nevjerojatne načine.

Jedan od najboljih ulaganja u našem životu je ulaganje vremena kako bismo osnažili temelje svog molitvenog života.

1. Znajte tko ste

Kada svoje srce i život predamo Gospodinu, sve se mijenja. Mi se mijenjamo. Mi postajemo djeca Svevišnjeg Boga (Psalam 82, 6). Otkupljeni smo cijenom (1. Korinćanima 6, 20) i zajednički smo nasljedovatelji Krista (Rimljanima 8, 17).

VIDI OVO: Je li duža molitva duhovnija i ugodnija Bogu?

Ovo nas stavlja u položaj neizrecive privilegije. Položaj autoriteta (Marko 3, 15). Kada znamo tko smo i čiji smo, možemo se moliti sa takve pozicije prednosti, jer znamo da imamo pravo izazvati autoritet neprijatelja i zbog odnosa s Bogom imamo pravo tražiti po vjeri.

2. Znajte da Bog uvijek sluša

Nema ničeg goreg nego kada istrese cijelo svoje srce nekome tko ne obraća pozornost na vas. Ali mi imamo i Božje srce i uho. Isus je govoreći svome Ocu rekao: „Ja sam znao da me svagda uslišavaš“ (Ivan11, 42). Zato što smo u Kristu, znamo da nas on uvijek čuje.

VIDI OVO: 5 biblijskih stihova kao dokaz da Bog čuje naše molitve

3. Molite Božju Riječ

Najsnažnije molitve koje možemo molitvi su po uporabi Svetog Pisma. Ako je Božja riječ živa i djelujuća (Hebrejima 4, 12) te ispunjava svrhu zbog koje ju je Bog dao (Izaija 55, 11), tada je molitva Svetog Pisma najmudriji i najjači dio našeg molitvenog arsenala.

To se može učiniti tako da se određeni dijelovi Biblije personaliziraju, na primjer:

„Jer tvoja je dobrota pred očima mojim, u istini tvojoj ja hodim.“. (Psalam 26, 3)

„Štiti _________ i nek’ se vesele u tebi koji ljube ime tvoje”. (Psalam 5, 11).

„Čuvaj ________ k’o zjenicu oka, sakrij ___________ u sjenu krila svojih“, (Psalam 17, 7).

VIDI OVO: Kako moliti kada vam se ne da moliti?

Možemo moliti prave molitve. Sirove molitve. Ljute molitve i očajničke molitve. Možemo moliti iz dubine svojeg bića sa znanjem da nas voli, cijeni i poznaje najviše biće.

Molitva za jačanje molitvenog života:

Gospodine, predajem Ti svoje srce i dajem Ti hvalu i slavu. Bože, osnaži moj molitveni život. Pomozi mi da se više molim. Potakni me da se molim kada radim sitne poslove. Pomozi mi da zaista znam tko sam u Kristu, da razumijem da me Ti uvijek čuješ, da poznajem Tvoju Riječ kako bih ju molio, da pišem svoje molitvene potrebe i potrebe drugih, i da znam da me ti poznaješ. U moćno Kristovo ime, Amen.

Autorica: Julie Gillies; Izvor: Crosswalk.com

Molitve za druge prilike možete pronaći na OVOM LINKU!

NAJNOVIJE!