NaslovnicaDuhovnostMolitva je duhovno oružje: 10 razloga zašto nikada ne treba prestati moliti

Molitva je duhovno oružje: 10 razloga zašto nikada ne treba prestati moliti

Molitva je vaše duhovno oružje u borbi protiv neprijatelja. U ovom tekstu donosimo razloge zašto nikada ne treba prestati moliti. 

S molitvom se događaju velike i snažne stvari. Posljednjih sedam mjeseci doživjeli smo svakakve muke. Suočili smo se s dosad neviđenim, neplaniranim događajima u našim životima.

Zbog mnogih i raznih razloga, neki su se molili da ostanu u vjeru unatoč mračnim oblacima koji su se nadvili, a neki su odustali. Mnogi su možda pitali „Zašto je bitno da se neprestano molimo kada se suočavamo s COVID-19 i razaranjem po cijelom svijetu? Kada se događaju tako loše stvari? Hoću li čuti Boga, hoće li moje molitve biti uslišane?“

„Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano.“ (Izaija 54, 17)

VIDI OVO: Kako moliti Boga za pomoć?

Ovo je 10 razloga zbog kojih nikada ne treba prestati moliti.

  1. Božja Riječ je djelotvorna (Izaija 55, 11).
  2. S molitvom se događaju velike i snažne stvari. (Jakovljeva poslanica 5, 16).
  3. S ustrajnom, čvrstom i učinkovitom molitvom raste vjera (Jakovljeva poslanica 5, 16).
  4. Vrhovni i suvereni Bog svemira ohrabruje nas da se uvijek molimo i da nikada ne stanemo (Prva poslanica Solunjanima 5, 17).
  5. Molitva je vaše duhovno oružje u borbi protiv neprijatelja (Druga poslanica Korinćanima 10, 4-5). Ovo duhovno oružje molitve ne poznaje granice i može pristupiti tamo gdje vi ne možete – na primjer, za izlječenje od raka, za otvaranje mogućnosti i za preokretanje vaše situacije.
  6. Molitva je sredstvo naše borbe dok čekamo. Odmorite se u Božjoj prisutnosti i oslonite se na njegovu vječnu Riječ koja nikada neće razočarati. Sjetite se da Bog nikada neće i ne može lagati (Brojevi 23, 19).
  7. Molitva vas približava Bogu, našem nebeskom ocu.
  8. Molitva vas ohrabruje da naučite Sveto Pismo i da se pomoću njega molite Bogu. Rezultat je toga da govorite istim jezikom, jer Njegove su riječi duh i život (Ivanova 6, 63).
  9. Ilija je bio čovjek, kao i mi, ali kada se žarko molio da ne padne kiša, ona nije pala tri i pol godine! Ne samo to, već kada se ponovno molio, nebo je poslalo kišu i zemlja je urodila plodom (Jakovljeva poslanica 5, 17-18).
  10. Naposljetku, Ana se molila za sina. Bila je obeshrabrena i izlila je svoje srce Gospodinu (Prva knjiga o Samuelu 1, 15). Bog je čuo njezin vapaj i molitve, uslišao je njezinu molbu i omogućio da rodi sina Samuela (Prva knjiga o Samuelu 1, 19-20).