Kada ne znate što učiniti, ova molitva vam može pomoći

Molitva kada trebate donijeti važnu odluku
Foto: Unsplash

Kada trebate donijeti važnu odluku, a ne znate što učiniti, dođite Bogu u molitvi i podijelite s Njim što vam je na srcu.

Možda ste trenutno usred teške odluke. Ne postoji ništa što troši vrijeme i energiju kao zbrka. Molitva vam pomaže da svoje misli dovedete u red.

Možda će trebati vremena da dobijete odgovor, ali Bog ga uvijek daje. Sama Božja prisutnost daje vam mir. Uzmite si vremena. Molite. Čitajte iz Biblije. Primijetit ćete kako zbrka počinje nestajati.

Čak je i Isus uzeo vremena da se savjetuje s Ocem o teškim odlukama. Trebamo slijediti Njegov primjer.

Kada trebate donijeti važnu odluku, dođite Bogu u molitvi

Kada trebate donijeti važnu odluku, a zbunjeni ste i ne znate što učiniti, evo molitve koju možete reći svom nebeskom Ocu.

Nebeski Oče, dolazim pred Tebe, jer vjerujem da mi možeš i želiš pomoći. Moj um je opterećen različitim mislima. Moram donijeti tešku odluku i jednostavno ne znam što bih. Osjećam se bespomoćno i zbunjeno. Zabrinut sam zbog posljedica moje odluke. Brinem se o utjecaju koji će moja odluka imati ne samo na mene, već i na druge. Da budem iskren, bojim se pogrešne odluke.

Tvoja Riječ mi govori da ćeš mi, ako tražim, dati mudrost. Zato tražim od Tebe, Izvora mudrosti. Na stranice svoje knjige, Biblije, napisao si sve što želiš da znam. Molim se da, dok čitam Tvoju Riječ, oblikuješ moje želje i čežnje. Molim da se, dok donosim odluku, sjetim onoga što Tvoja Riječ uči o Tvojoj suverenosti i kontroli nad svim stvarima.

Znaš svaki problem prije mene. To je zato što si Alfa i Omega. Znaš kraj od početka. Ništa se ne događa osim Tvoje volje i plana. Ne samo da si suveren, već si i dobar. Svi su Tvoji planovi sveti, pravedni i dobri. Mogu Ti vjerovati da znaš što je najbolje za mene. Kad krenem naprijed s ovom odlukom, znam da je to Tvoja volja i da ćeš je upotrijebiti za moje dobro i Tvoju slavu.

Oprosti mi što se bojim za budućnost i što gledam okolo u nadi da će odgovor biti napisan na zidu. Pomozi mi da se odmorim i vjerujem u to Tko si. Pomozi da gledam na Tebe, znajući da, ako si dao svoga vlastitog Sina da me spasi od grijeha, onda ćeš biti i sa mnom u svim izazovima i odlukama moga života! Ne postoji ništa i nitko tko me može odvojiti od Tebe. Nemam se čega bojati!

Ti si moj Stijena, moj Spasitelj i moj Izbavitelj. Budi uz mene dok se krećem naprijed u ovom vremenu zbrke i poteškoća. Iznad svega, neka se Tvoja volja vrši na zemlji i u mom životu, kao što je na nebu. U Isusovo ime Te molim, amen.

PROČITAJTE JOŠ: