NaslovnicaMolitveMolitva kada ne znate što učiniti

Molitva kada ne znate što učiniti

Kada ne znate što učiniti, ova molitva će vas potaknuti da sve donesete pred moćnoga Boga!

Kada stvari postanu teške, prirodna je reakcija sakriti glavu ispod pokrivača i pretvarati se da je sve u redu. Život može biti neugodan i naporan i često ne znamo što učiniti ili reći da ga učinimo boljim.

Kao vjernici, znamo da će život na zemlji biti pun teških kušnji sve dok Isus ponovno ne dođe. Suočit ćemo se s osobnim i globalnim kušnjama. Ali Isus je rekao: “To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!” (Ivan 16, 33)

Molitva kada ne znate što učiniti

Ako nas Bog voli onoliko koliko je obećao u Svojoj Riječi (Ivan 3, 16), onda je također sposoban brinuti se o svemu kroz što prolazimo. Kada život nema smisla, trebali bismo se usredotočiti na Boga, sjetiti se Njegove ljubavi i moliti Ga da unese promjene u naš život.

Možda ste upravo sada usred teške odluke. Ako je tako, evo molitve koju možete uputiti svom nebeskom Ocu:

Nebeski Oče,

Danas dolazim pred Tebe s različitim mislim i osjećajima. Moram donijeti tešku odluku i jednostavno ne znam što učiniti. Osjećam se bespomoćno i zbunjeno. Zabrinut sam za posljedice svoje odluke. Brinem se o utjecaju koji će moja odluka imati ne samo na mene, nego i na druge. Da budem iskren, bojim se da ću donijeti pogrešnu odluku.

Tvoja Riječ mi govori da ako budem tražio mudrost, Ti ćeš je dati. Stoga tražim Tebe, Izvor i Vrelo mudrosti. Napisao si sve što želiš da znam na stranicama svoje knjige, Biblije. Molim se da dok čitam Tvoju Riječ, ona oblikuje moje želje i čežnje. Molim se da se, dok razmatram odluku koja je preda mnom, sjetim što Tvoja Riječ uči o suverenosti i kontroli koju imaš nad svim stvarima.

Ti znaš moju situaciju prije mene. Znaš kako će završiti. To je zato što si Alfa i Omega. Znaš kraj od početka. Ništa se ne događa bez Tvoje volje i plana. Ne samo da si suveren, nego si i dobar. Svi Tvoji planovi su sveti, pravedni i dobri. Mogu vjerovati da znaš što je najbolje za mene. 

PROČITAJTE: Molitva kada trebate ohrabrenje

Oprosti mi što sam se uhvatio u želji da znam budućnost i kako će sve ispasti. Oprosti mi što se bojim budućnosti i čekam u nadi da će odgovor biti ispisan na zidu. Pomozi mi da se odmorim i vjerujem u to Tko si Ti. Pomozi mi da gledam na Isusa, znajući da ako si dao svoga vlastitog Sina da me spasi od grijeha, također ćeš biti uz mene u svim izazovima i odlukama mog života. Ništa i nitko ne može me odvojiti od Tebe! Nemam se čega bojati.

Ti si moja Stijena, moj Spasitelj i moj Izbavitelj. Budi uz mene u ovom vremenu zbunjenosti i poteškoća. Neka bude Tvoja volja i na zemlji, i u mom životu, kao što je na nebu. U Isusovo ime molim, amen.

Molitve za razne potrebe pogledajte ovdje.