NaslovnicaMolitveMolitva kada trebate ohrabrenje

Molitva kada trebate ohrabrenje

U nastavku je molitva kada trebate ohrabrenje. Neka vas Bog svake utjehe ohrabri i osnaži!

Sotona nas svakodnevno obilazi sa željom da nas uništi. Jedan od način je kroz obeshrabrenje. Njegova je namjera da gledamo na svoj život i okolnosti kao nepravdu, te se nađemo zaglavljeni u svojim emocijama i boli.

Bog poznaje vašu nutrinu i suosjeća s onim što podnosite. Uz vas je, bez obzira što trenutno prolazite.

Molitva kada trebate ohrabrenje

Nebeski Oče, osjećam se obeshrabreno. U meni je neka tuga zbog razočarenja, gubitaka i neispunjenih očekivanja. Vjerujem da znaš što je pravi uzrok ove boli. Oče, znam da kada se usredotočim na ono što nemam, svoje probleme ili brige, oni će me uvijek preplaviti. Uvijek će biti veći nego što stvarno jesu. Ohrabri me i utješi, moj jedini Spasitelju.

Sjećam se Tvoje vjernosti i ne gubim nadu. Hvala Ti, Oče, što ćeš uvijek ispuniti ono što si obećao. Obećao si da ćeš mi dati nadu i budućnost. Jamčiš da me nikada nećeš ostaviti ili napustiti. Obećao si hodati sa mnom po planinama i dolinama života.

Spoznaja da si sa mnom ohrabruje moje srce i pomaže mi da nastavim naprijed. Ti sve koristiš za moju izgradnju, pa čak i kušnje koje doživljavam su za moje dobro i Tvoju slavu. Tvoja dragocjena Riječ daje mi sigurnost, vodi me kroz promjenjiva razdoblja života. Izbavio si me kroz mnoga iskušenja i vjerujem da ćeš nastaviti to činiti. Ti si me oslobodio ropstva grijeha i sada mogu hodati u Tvojoj slobodi.

Danas molim da me obasja Tvoje svjetlo ohrabrenja. Zahvalan sam što si isti jučer, danas i zauvijek – bez obzira što nam život baci na put.

PROČITAJTE: Obeshrabreni ste? Bog vas po ovoj poruci može ohrabriti

Ti si Bog svake utjehe kada nas boli. Ti si Princ mira kada se osjećamo tjeskobno. Ti si Gospod nad vojskama kada se osjećamo sami. Ti si Dobri Pastir kada se osjećamo izgubljeno. Ti si naša snažna kula kada se osjećamo poraženi olujom. Ti si naša radost kada se osjećamo obeshrabreno.

Hvala Ti što me razumiješ i radiš na promjeni moje situacije. Hvala Ti što si mi oprostio grijehe i naučio me hoditi u Tvojoj istini. Hvala Ti što Tebi ništa nije nemoguće. Hvala Ti za dragocjena obećanja i Tvoju prisutnost, Tvoju moć, Tvoju samilost i Tvoju dobrotu prema meni. Svu svoju nadu položit ću u Tebe. U Isusovo ime molim. Amen.