Molitva protiv koronavirusa: Svu svoju brigu povjerite Bogu!

Molitva protiv koronavirusa
Foto: Unsplash

Molitva protiv koronavirusa i sveopće tjeskobe koju je epidemija uzrokovala u našoj zemlji i svijetu vam može uistinu biti na blagoslov. 

Bog vas je stvorio i voli vas više nego što možete zamisliti. Poznaje vaše sumnje i strahove i On se brine. Biblija kaže: “Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.” (1. Petrova 5, 7)

To znači prepustiti svoju nesigurnost i nevolju Bogu koji želi da se osjećate sigurno u Njemu. Da biste iskusili takvu vrstu sigurnosti, prvo morate imati odnos s Njim. I napravio je način da to učinite. Bog se toliko brine za vas da je poslao Isusa Krista da vas spasi od vječne odvojenosti od Njega, pružajući način da zauvijek budete s Njim.

Mudro je zaštititi se od ove epidemije koronavirusa. U isto vrijeme, ne dopustite da strah i briga uništavaju vaš život. Isus nas pita: “A tko među vama može, svojom zabrinutošću, bilo za koliko produljiti svoje postojanje?” (Matej 6, 27)

Nevolje i patnje uvijek će postojati, ali vi možete imati mir u srcu znajući da je vaša budućnost sigurna u Božjim rukama.

Kako moliti protiv koronavirusa, odnosno straha i zabrinutosti zbog istoga? 

Molitva protiv koronavirusa

Nebeski Oče, svjesni smo da se koronavirus brzo širi. Mnogi su u svijetu umrli od njega, a broj zaraženih iz dana u dan raste. Molimo Te da zaraženi dobiju odgovarajući tretman i da njihove obitelji i bližnji budu zaštićeni od virusa.

Utješi one koji žale zbog gubitka voljenih osoba. Daruj im snagu i nadu da se mogu nositi s gubitkom. Blagoslovi i vodi one koji nastoje pronaći lijek, da njihov rad i trud može pobijediti bolest.

Oče, vidimo da se strah od infekcije širi još brže. Pomozi da se u našoj domovini ne stvara panika i da ljudi ne žive u strahu. Ti si Izvor zdravlja i u Tebi imamo mir.

Daruj svakome od nas svijest o Tvojoj prisutnosti i osnaži našu vjeru i pouzdanje u Tebe. Pomozi nam da budemo mudri u očuvanju zdravlja i vodi nas u donošenju odluka koje će nas zaštiti od narušavanja zdravlja.

U svakoj tjeskobi, nauči nas da se prepustimo Tvojoj brizi, znajući da nas Tvoja ljubav i moć okružuju. Pomozi nam da se uzdignemo iznad straha i vjerujemo da si Ti iznad svega. U Isusovo ime, amen!

PROČITAJTE JOŠ: