Molitva na Valentinovo

Molitva na Valentinovo je predivan način da izlijete svoje srce pred Bogom, kao i da je podijelite s osobom koja se možda osjeća usamljeno.

Ako se pribojavate Valentinova, niste sami. Svake godine razgovaram sa ženama, čitam hrpu e-mailova i dobivam pisma od žena koje su usamljene u ljubavi, razočarane neostvarenim očekivanjima ili im je jednostavno dosta usamljenosti koju osjećaju na Dan zaljubljenih.

Bilo da ste sami, oženjeni, rastavljeni ili ste izgubili supružnika, možda se osjećate kao žena koja je sama. No postoji Netko tko potpuno poznaje vaše srce, tko zna kako ispuniti vaše srce srećom kada ništa drugo ne zadovoljava. 

Sveto nam Pismo govori da je Isus, Veliki svećenik, onaj koji suosjeća s našim slabostima (Poslanica Hebrejima 4, 15). Ne samo da nam može pomoći kada smo u iskušenjima, jer i on je bio kušan, već se može poistovjetiti s našim patnjama jer je živio našim životom na Zemlji. On je Bog i potpuno nas poznaje (Psalam 139), smatram da On također razumije slomljeno srce, usamljeno srce i prazno srce.

Ne posustajte. Imate Boga koji vam može emocionalno pomoći jer on vas potpuno poznaje i poziva vas da mu u potpunosti izlijete svoje srce (Psalam 62, 8).

Molitva za ”izlijevanje srca” na Valentinovo

Evo jedne molitve za ‘izlijevanje srca’ na Valentinovo. Izrecite ju iz sveg srca i podijelite s nekim kome je potrebno čuti da je voljen.

Dragi Bože, ti si Stvoritelj ljubavi i romantike. To je tvoja ideja. Ti ju razumiješ bolje od ikoga. Ti razumiješ kako se osjećam kada mi nedostaje ono što drugi imaju u izobilju.

Hvala ti što razumiješ duboke čežnje mog srca za drugom osobom, za emocionalnim ispunjenjem, za fizičkom i emotivnom intimnošću. Ti si me stvorio sa željom da me druga osoba potpuno poznaje i voli. Pomozi mi da uvidim da me potpuno poznaješ, da me razumiješ više no itko. Utješi me u one dane kada poželim da mi je netko fizički ili emocionalno blizu.

Iako ti, Bože, možeš utjecati na okolnosti mog života i ispuniti moje srce, iz nekog razloga to nisi učinio. Pomozi mi da ti se povjerim u onome što si mi uskratio. Pomozi mi da se na taj način tebi približim i da se u svojim potrebama oslonim na tebe (Psalam 84, 11).

Pomogni mi u vremenima kada je tvoje “ne” radi moje zaštite od onog što ne vidim. Pomozi mi da se držim nade da želiš najbolje za mene i da tvoja mudrost nadilazi moju.

Na ovaj dan, mnogi slave ljubav. Pomozi mi da proslavim tvoju ljubav prema meni s dubokim znanjem da me voliš više nego će to ikoja osoba na zemlji moći. Pomozi mi da pronađem radost u iščekivanju onog najboljeg za mene što si pripremio. Pomozi mi da uvidim tvoju ljubav prema meni u svakom cvijetu u polju, svakoj zraki sunca, svakoj pjesmi ptice, da tvoju ljubav doživim kroz sve darove koje mi pružaš (Jakovljeva 1, 17).

Molitva za ''izlijevanje srca'' na Valentinovo
Foto: Pexels

Hvala ti što si me potražio i što me poznaješ (Psalam 139, 1) i što ti ništa nije skriveno.

Gospodine, volim to što sve znaš o meni. Što vidim da moje žudnje nisu u skladu s tvojom voljom, što me ne odbacuješ. Nego, šalješ mi prijatelje da me vole i da te volim preko njih. Šalješ mi pjesme da me podsjete gdje trebam biti u svom odnosu s tobom. Šalješ mi riječi da me podsjetiš da si ti onaj koji otvara svoje ruke i koji zadovoljava potrebe svakog živog bića (Psalam 145, 16).

Gospodine, uzmi moje žudnje koje nisu zdrave i zamijeni ih snažnim žudnjama za tobom. Ti nam kažeš da „pristupamo smjelo Prijestolju milosti“ (Poslanica Hebrejima 4, 16), a ja ću ti reći sve što mi je na srcu. Želim doživjeti intimnost s tobom kroz iskrenu i neskrivenu ljubav, onako kako to treba biti.

Hvala ti Gospodine što sve vidiš i što me ipak voliš.

“O Gospode, sve su mi želje pred tobom, i vapaji moji nisu ti skriveni.” (Psalam 38, 9). Ti znaš što čeznem i što me razočarava. Utješi me u dane kada se osjećam razočarano i povrijeđeno svijetom. Pomozi mi da se sjetim da si ti onaj koji pruža savršenu ljubav i u koga moje oči trebaju biti usmjerene.

Hvala Ti što mi pokazuješ svoju požrtvovnu ljubav i što me podsjećaš da nitko na zemlji ne može iskazati ljubav kao što je tvoja. Ti si onaj kojem trebam težiti nadasve. U ime Isusa Krista, amen.

Autorica: Cindi McMenamin; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: