NaslovnicaMolitveMolitva kada očajnički trebate pomoć

Molitva kada očajnički trebate pomoć

Molitva kada očajnički trebate pomoć usmjerit će vaša srca prema nebeskom Ocu od kojeg dolazi naša pomoć.

Kada se izazovi pojave, može nastupiti preopterećenost, a mi zaboravimo da imamo nebeskog Pomoćnika. Ne samo da Bog gleda s neba kako bi pomogao svojoj djeci, već nam je poslao i Pomoćnika, Duha Svetoga, da zauvijek bude s nama. Naš Pomoćnik vlada nebesima, a živi i u nama.

Ako se zbog izazova na poslu ili kod kuće osjećate tjeskobno i nesposobno, ohrabrite se. Isti Bog koji je pomagao ljudima na stranicama vaše Biblije, priskočit će i vama u pomoć ako Ga zazovete. Kada visiš o koncu ili se osjećaš kao da si u najgorem razdoblju života, sjeti se da je tvoj nebeski Otac spreman ojačati te i voditi.

Kada se osjećamo preopterećeni i nemoćni, psalam 121. nudi ohrabrenje.

Podižem oči svoje gore prema gorama, odakle će mi doći pomoć. Pomoć mi dolazi od Gospoda, koji stvori nebo i zemlju. (Psalam 121, 1-2)

Podignimo oči prema nebu. Umjesto da se trudimo sve sami riješiti, možemo pozvati svog Pomoćnika.

Molitva kada očajnički trebate pomoć

Sjetimo se Božje moći. Stvoritelju neba i zemlje ništa nije teško. On vlada svim okolnostima u našim životima. Nijedan problem nije prevelik da bi ga On mogao riješiti.

Odvojite nekoliko minuta da danas pročitate psalam 121. i molite molitvu u nastavku.

Nebeski Oče, dolazim k Tebi moliti za pomoć. Oprosti mi što se puno puta oslanjam na vlastitu snagu prije nego što pogledam Tebe. Hvala Ti za teške okolnosti koje nadilaze moje mogućnosti i tjeraju me da shvatim svoju potrebu za Tobom. Vjerujem da mi možeš pomoći da se nosim s izazovima s kojima se suočavam.

PROČITAJTE: Molitva u nemogućoj situaciji

Slavim Te zbog Tvoje velike moći i sposobnosti da možeš učiniti puno više nego što mogu zamisliti. Tvoja veličina nadilazi ono što mogu pojmiti. Oče, pokaži svoju moć i slavu u mome životu. Ojačaj me i daj mi strpljenja dok učim služiti Tebi.

Podižem oči k Tebi jer znam odakle dolazi moja pomoć. Daj mi milost da samo na Tebi i Tvojoj Riječi držim oči i da živim za Tebe. Vjerujem da ćeš se brinuti za mene i učiniti da sve moje okolnosti budu za moje dobro. U Isusovo ime, amen.