Molitva koju trebate moliti kada ste pod pritiskom

Bog vam je dao sposobnost da ostanete mirni kada ste pod pritiskom – da ostanete snažni u vjeri, u Njemu.

Znate da testiranje vaše vjere stvara postojanost (Jakov 1,3).

Originalna grčka riječ za postojanost – hupomeno – predstavlja jednu od najboljih stvari koje Bog može dati kršćaninu. Ona je sve što biste ikada mogli poželjeti.

Hupomeno je složenica koja se sastoji od dvije riječi: hupo (što znači „ispod“) i meno (što znači „ostati“). To je ideja o ne uzdizanju; o tome da budemo prizemljeni, da se ne pokušavamo izvući iz raznih poteškoća u životu.

Naši životi su prepuni stvari koje vrše pritisak na nas. Naši brakovi mogu uzrokovati pritisak, kao što to može učiniti i samoća. A kada nas obične vrste pritisaka ne umore dovoljno, postoje izvanredne vrste pritisaka kao što su problemi sa zdravljem, problemi s djecom, problemi s autom, i oni užasni tjedni kada se čini da apsolutno ništa u vašoj kući ne radi kako treba.

A što je veći pritisak to je veća i želja za izbjegavanjem tog pritiska. Bježanje, odustajanje, skrivanje. No to nije ono što vi zapravo želite… jer je hupomeno kao cijev kroz koju protječu sve kršćanske vrline. Svaka dobra stvar koju Bog žele usaditi u vas u vašem životu potječe iz vaše sposobnosti da „ostanete pod“ pritiskom.

Da pastori ostaju u svojim crkvama kada vremena postanu najteža, tek bi tada iskusili najbolju stvar koji im Bog želi dati. Kada supružnici ne bi odlučivali da više ne mogu izdržati u braku, ili kada bi roditelji ostali snažni i uporni sa svojom zalutalom djecom, tada bi iskusili ono što samo hupomeno može stvoriti u njihovim životima.

Kako je Jakov rekao: „Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostatka“ (Jakov 1,4).

Bog vam je dao sposobnost da ostanete mirni kada ste pod pritiskom – da ostanete snažni u vjeri, u Njemu – takvu osobu ništa ne može zaustaviti.

Oče, hvala Ti što želiš da budem cjelovit i da mi ništa ne nedostaje. I hvala Ti što si stvorio i omogućio različite okolnosti u kojima možeš djelovati na moje srce. Za ovo si me stvorio – da Ti donosim slavu po onome što si sam stvorio u meni koji sam slab, krhak i grešan. Vodi me da smognem predati moju žudnju za ugodnom i lagodnošću kako bih mogao ostati snažan u Tebi. Učini me da budem savršen i potpun „bez ikakva nedostatka“, kroz postojano ime Isusovo, amen.

Autor: Dr. James MacDonald; Prijevod: Ida U.; Izvor: Ibelieve.com

NAJNOVIJE!