Molitva za promjenu načina razmišljanja

Ono o čemu razmišljate, potaknut će vaše djelovanje. Ako trebate promjenu načina razmišljanja, ova molitva vam može biti korisna.

„Ne suobličavajte se ovomu svijetu, nego se preobražavajte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.“ (Rimljanima 12, 2)

Naši umovi su tako moćni. Što vam je na umu u ovom trenutku? Nekoliko studija je pokazalo da možemo misliti do 80.000 misli u danom danu, a od toga je 80% negativnih. Jao! Bolje vam je postaviti pitanje čime hranite svoj um koji vam u konačnici daje misli koje imate upravo sada?

Vaše misli mogu uvelike upravljati vašim postupcima. Jer ono o čemu razmišljate, potaknut će vaše djelovanje. Vaš um je vaš spremnik i trebate se potruditi kako biste ga zaštitili. Trebamo imati namjeru u pogledu onoga čime ispunjavamo naše umove.

Ako nismo namjerni u pogledu onoga što dopuštamo da ulaze u naše umove, stvari će se prirodno kretati kako živimo u ovome svijetu. Od trenutka kada se probudimo, preplavljeni smo automatskim obavijestima na našim telefonima, računalima i televiziji. Idemo na posao ili u trgovinu, vidimo ljude okolo, znakove i reklamne panoe tijekom vožnje. Portali našeg uma su naše oči i uši i ponekad, ako nismo svjesni, nenamjerno se ispunjavaju stvarima. Zato naše umove moramo odlučiti čuvati, umjesto da samo prolazimo kroz život, puneći um stvarima koje nam ne služe.

Ono što vidimo i čujemo uvelike će utjecati na naše razmišljanje. Dakle, posjedovanje mudrosti, kada je u pitanju unos informacija, vrlo je važno. Današnji nas stih podsjeća na ovisnost o Bogu, koji može preobraziti naše umove. Lako se možemo ukalupiti u stvari ovoga svijeta, što nam se čak može dogoditi nesvjesno.

Bog nam može dati novi način razmišljanja dok obnavljamo naše umove u skladu s Njegovi, u skladu sa stvarima iznad, u skladu s Njegovim istinama, koje su zapisane u Njegovoj Riječi i kroz snagu Duha Svetoga.

Dopustimo Bogu da promijeni način na koji razmišljamo, dok pazimo na ono što ulazi u naše umove. Kada počnemo obnavljati naše umove u skladu s Bogom i kada On počne mijenjati način na koji razmišljamo, tada Mu možemo ugoditi svojim postupcima, kada se prisjetimo da sve počinje u umu.

Molitva za promjenu načina razmišljanja

Dragi Gospodine,

Hvala Ti, Gospodine, što nas nisi ostavio praznih ruku. Što moramo ovisiti o istini Tvoje Riječi za vodstvo kroz ovaj svijet. Oče, molimo da nam daš svoj um. Pomozi nam da filtriramo sve što nam dolazi u um, u skladu s Tvojim pogledom. Želimo um poput Krista i želimo se preobraziti kroz obnovu našeg uma.

Molimo da nam Duh Sveti otkrije sve što slušamo i gledamo, a što hrani naše ume negativnim mislima, kojih možda nismo svjesni. Molimo Te da zaštitiš naše umove i da nas potakneš u tim trenucima da se riješimo svega što nas ne usmjerava na Tebe.

Gospodine, molimo Te da promijeniš način na koji razmišljamo. Molimo Te da nas uputiš na put kojeg imaš za nas. Da glasovi koje čujemo i stvari na koje smo se usredotočili budu Tebi na čast. Pomozi nam da razmišljamo o stvarima iznad, a ne o stvarima ovoga svijeta. (Kološanima 1,3). Kao što Tvoja Riječ kaže u Filipljanima 4,9, podsjeti nas “da razmišljamo o stvarima koje su istinite, plemenite, pravedne, čiste, ljupke, o svemu što je hvale vrijedno, da mislimo o takvim stvarima.” Želimo Tebi dati čast u svemu što radimo. Volimo te, Gospodine.

U Isusovo ime, amen.

Autorica: Alisha Headley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: