Molitva strah

Molitva protiv straha nam može pomoći kako bismo nadvladali osjećaje panike, nemira i nesigurnosti. Bog je voljan odgovoriti na nju.

U ovom članku donosimo najbolje molitve za oslobođenje od straha.

„I izbavit će me Gospodin od svakoga zla djela i spasiti za svoje nebesko kraljevstvo. Njemu slava u vijeke vjekova! Amen“ (2. Timoteju 4,18).

Jeste li ikada doživjeli napad panike?

Strah se pojavi u prsima bez upozorenja. Vaše srce počinje brzati i vaše zjenice se šire. Strah i sramota brzo se uvuku i ubrzo ne možete doći do zraka. Osjećate se kao da vam slon sjedi na prsima. Možete se onesvijestiti. Može vam postati muka. Možete se znojiti.

To je mračno, zastrašujuće mjesto – mjesto na kojem se nikada ne želite naći.

To je definitivno mjesto na kojem se nikad nisam željela naći. A ipak, unatoč svakom zrnu vjere i uvjerenja u meni, našla sam se u paničnoj jami više puta. U stvarnosti, previše puta za izbrojati.

Ali Bog slama lance. I toliko je milostiv da mi je kroz moju naizmjeničnu borbu s napadima panike, pokazao da se ne moram sramiti – moram govoriti o tome. Zato što znam da postoje mnogi koji možda prolaze kroz nešto slično. I oni trebaju nadu, svjetlo i ohrabrenje jednako kao i ja, svaki dan.

Ako se borite ili ste se borili s tjeskobom, sjetite se ove dvije istine: Niste sami. I proći ćete kroz ovo.

Postoji molitva koju molim ujutro nakon intenzivnog napada panike i danas želim s vama podijeliti ovu molitvu, kao primjer kako se možete pouzdati u Boga da bude vaša snaga i pomoć da nadvladate napad.

VIDI OVO: Kako pobijediti napade straha i panike?

Gospodine, dolazim k Tebi u strahu

Gospodine, dolazim k tebi i zahvaljujem ti što mi se približiš kad se ja približim tebi. Pomisao da misliš na mene – ispunjava moju dušu. Ali Gospodine, danas je moj duh težak i moje tijelo slabo. Ne mogu više podnositi težinu ove tjeskobe i panike. Priznajem da ne mogu sama prolaziti kroz ovo. Molim te, pomozi mi protiv vrlo aktivnog neprijatelja koji pokušava potresti moju vjeru i razdvojiti nas. Pomozi mi da čvrsto stojim u tebi. Ojačaj ove umorne kosti i podsjeti me na istinu da ta bol i panika neće trajati zauvijek. Proći će.

Ispuni me svojom radošću, mirom i ustrajnošću, Oče. Obnovi moju dušu i slomi lance anksioznosti i panike koji me vezuju. Vjerujem ti u panici i znam da imaš moć sve to odnijeti. No, čak i ako to ne učiniš, znam da ne moram biti rob svome strahu. Mogu se odmarati u sjeni tvojih krila, ustati i nadvladati tvojom čvrstom snagom. U Isusovo ime, Amen.

I tako podižem ruke prema nebu, osjećajući kako se težine podižu dok sve predajem Njemu. Udišem novu nadu i nova snaga se uvećava.

Zamišljam da me Bog spašava od tjeskobnih, nemirnih voda, noseći me u zrak na oblak savršenog mira. Ako dopustim da me nosi, u Njemu mogu nadvladati paniku svaki put kad se pojavi. (Autorica: Lauren Gaskill; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Ibelieve.com)

Nadvladati napade panike i straha
Foto: Vimeo

Molitva u strahu

Vaša molitva protiv straha može i ovako izgledati:

Gospodine, Ti si dobar Otac. Tvoja ljubav i Tvoja briga za nas je bezgranična. Ti skrbiš više o meni i brineš se više za mene nego što se ja ikada mogu brinuti, bez obzira na to koliko se trudio/la.

Ti si Svemoćan – Ti si sposoban zaštititi me od apsolutno svega što mi se može naći na mome putu. Gospodine, priznajem da ponekad zaboravljam na ove istine. Priznajem da ponekad vjerujem kako sam sam/sama i bez zaštite.

Gospodine, znam da je to laž koju sebi govorim i da jedino što ta laž čini jest da me uvodi u brigu i strah. Sada se kajem zbog te brige i straha. Na kraju, znam da briga i strah dolaze od toga što Ti ne vjerujem i što ne vjerujem u Tvoju dobrotu koju mi daješ.

Pomozi mi da Ti mogu vjerovati te mogu živjeti istinu koja govori da si Ti uvijek blizu, da me uvijek štitiš i da Ti uvijek paziš na svaki korak u mojem životu. Hvala Ti Gospodine za svu tu silnu ljubav koju mi iskazuješ. U Isusovo ime, amen. (Hayley DiMarco; Prijevod: Ivan Hečimović; Izvor: Ibelieve.com)

VIDI OVO: 5 moćnih biblijskih stihova koji oslobađaju od straha

Kratka molitva protiv straha

Bože, Ti mi nisi dao duh straha. Dođi i zamijeni moj strah sa Svojom moći i svojom ljubavlju i daj mir mojem umu tako da te svaki dan mogu slaviti. Amen. 

Molitva za oslobođenje od straha
Foto: Pexels

Molitva za oslobođenje od straha

Molitva za oslobođenje od straha namijenjena je svima koje napadi straha žele zarobiti i spriječiti da u vjeri idu kroz život.

Svatko ponekad osjeća strah. Postoje veliki strahovi kojih smo vrlo svjesni i mali kojih možda nismo ni svjesni da ih imamo.

Vrlo je važno shvatiti što je strah i kako djeluje protiv nas, jer ako to ne učinimo može nas spriječiti u mnogočemu, što znači da nećemo ispuniti svoju svrhu u životu.

Strah je đavlov alat

Strah je sredstvo koje đavao koristi protiv nas kako bi nas učinio jadnima i uništio naše živote. Počinje kao misao, a zatim stvara emocije koje mogu vladati nama. Često postaje snažan, intenzivan osjećaj koji nas pokušava pokrenuti na bezumnu radnju ili nas pokušava spriječiti da učinimo nešto što bi bilo dobro za nas.

Trebate oslobođenje od straha?

“Zlo predosjećanje” je strah da će se nešto loše dogoditi, iako se ništa još nije ni dogodilo. On je vrlo čest kod mnogih. Umjesto da dopustite da preuzme kontrolu nad vašim životom, možete otvorena srca doći svom nebeskom Ocu i moliti Ga za oslobođenje. On je na vašoj strani. Tko može biti protiv vas?

VIDI OVO: 5 načina na koje nam strah laže i istine koje ga razotkrivaju

U nastavku je molitva za oslobođenje od straha:

Dragi Bože, moćni Kralju i Spasitelju, dolazim u Tvoju prisutnost i otvaram svoje srce. Priznajem Ti da mi strah neprestano prožima misli. Želi me obmanuti i kontrolirati moje emocije i moje postupke.

Zato Te molim da mi daruješ mir. Neka ovaj strah nestane. Smiri moje misli i emocije i otvori moje srce Tvome miru. Pomozi mi da ne živim u strahu. Otkloni svu tjeskobu koja me muči. Ti si stijena moga života, moja tvrđava i moja snaga kada sam slab.

Pomozi da Ti vjerujem u svakoj situaciji, znajući da držiš budućnost i da sve radiš zajedno za moje dobro.

S Tobom sam jak i zlo mi ne može nauditi. Preuzmi kontrolu, usmjeri moje misli i moje postupke. Pomozi da se odmorim u Tebi i vjerujem Ti dok idem kroz ovaj slomljeni svijet. U Isusovo ime, amen! (Autor: Vinko Kiš)

Molitva kada se počneš bojati
Foto: Camera photo created by freepik – www.freepik.com

Molitva kada se počneš bojati

Kada se počnete bojati i strahovati od onoga što vas očekuje, ova molitva vam može pomoći.

Gospodaru, Spasitelju, Otkupitelju, Zaštitniče, osjećam se tako napušteno, usamljeno, izgubljeno i uplašeno. Život me udara svojim najjačim udarcima, ali još sam na nogama.

Žudim čuti Tvoj glas, Kralju moj. Utješi me u ovim teškim vremenima. Obavij Svoje ruke, Svoje ruke pune ljubavi, oko mene. Pomozi mi da zapamtim, kad god sam uplašen, da vjerujem u Tebe.

„Jahve je sa mnom i ja ne strahujem: što mi tko može?“ (Psalam 118,6).

„Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu“ (Matej 10,28).

Vjera pobjeđuje strah

Neka mi moja vjera u Tebe pomogne pobijediti moje strahove. Neka moja briga umine. Neka sumnja nestane, a moja nada u Tebe neka žarko gori.

Uzdigni mi duh, Jahve moj, jer bez Tebe ne mogu. Neka radost koju mi daješ raste u mojoj duši i obavija sve osobe oko mene.

„Jahve mi je svjetlost i spasenje:
koga da se bojim?
Jahve je štit života moga:
pred kime da strepim?“ (Psalmi 27,1).

„Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte prédati pred njima. Ta sâm Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti“ (Ponovljeni zakon 31,6).

VIDI OVO: Dva biblijska načina kako nadvladati strah

Pobjeda u Isusu

Neću dozvoliti da me moji strahovi i sumnje više obuzimaju. Ja ću pobijediti kroz Isusa Krista koji je moja stijena, moja tvrđava i moja snaga.

Gospodine, slavim te usred ove oluje. Zahvaljujem ti što će moja pobjeda kad-tad doći – u Tvoje vrijeme.

„Pa da mi je i dolinom smrti proći,
zla se ne bojim, jer si ti sa mnom.
Tvoj štap i palica tvoja
utjeha su meni“ (Psalmi 23,4).

Ti si svemoguć, nema razloga za strah

Čekat ću Te da razriješiš svaku situaciju u mom životu. Bit ću snažan kao orao. Zasigurno ću se boriti i trčati, ali se neću umoriti.

Hodat ću i neću pasti. Jer Ti si Svemogući Bog, Vječni otac, Stvoritelj svemira – nema razloga za strah.

Držiš me na dlanu Svoje ruke i imaš velik plan za moj život. S tim znanjem mogu biti utješen. Ovo molim u ime Isusa, Amen. (Izvor: Christianstt.com; Prijevod: Mislav U.)

Svaka spomenuta molitva protiv straha vam može biti na veliki blagoslov. Bog vam umjesto straha može dati Njegov mir.