Molitva u noći

Molitva u noći usmjerit će vaše misli i srce na Boga koji nikad ne drijema i s kojim uvijek sve možete podijeliti.

Dragi Bože,

U potrebi smo za Tvojim mirom da umiri naša srca i umove. Kada se nađemo budni usred noći, goruće potrebe i brige s kojima se suočavamo čine se kao divovi. Zato se želimo osloniti na Tebe, jer si veći od svega s čime se suočavamo u ovom životu. Stavljamo svoje terete pred Tebe i znamo da su u Tvojim rukama najsigurniji. Predajemo Ti svaku tjeskobnu misao. Biramo vjeru umjesto straha. Hvala Ti što si naše utočište i snaga, uvijek prisutna pomoć u vrijeme neizvjesnosti ili nevolje.

Priznajemo Ti, Bože, ponekad nam se brige čine prevelike; ne vidimo izlaz iz trenutne situacije i ne možemo razumjeti što činiš. Ali znamo da vidiš širu sliku i hvala što si s nama u svemu tome. Pomozi nam da Ti više vjerujemo. Hvala Ti što se kroz svaku našu slabost i teško mjesto Tvoja snaga očituje u našim životima. Jednostavno ne možemo sami. Umorni smo. Ali Ti činiš čuda, u nama i kroz nas. Znamo da ćeš ovu okolnost nekako okrenuti na dobro.

PROČITAJTE: Molitva na kraju dana

Hvala na obećanju da će Tvoj mir čuvati i štititi naša srca i umove u Kristu, dok molimo za sve što nas se tiče. U mraku, u tišini, u ovim trenucima osjećamo se tako usamljenima. Znamo da nas Tvoja Riječ uvijek iznova podsjeća da se nikada ne trebamo bojati. Zahvaljujemo Ti što si postavio svoje anđele oko nas da nas čuvaju na svim našim putevima. Hvala Ti što nikad ne spavaš i ne drijemaš, već stalno bdiješ nad nama.

Otkloni smetnje i pritiske koji nas drže budnima. Ako s razlogom držiš naše oči otvorenima, molimo Te nam da otkriješ zašto noćas, od svih noći, ne možemo mirno spavati. A ako dočekamo sutra, a ne primimo odgovarajući odmor, pomozi da u Tebi pronađemo snagu i poticaj da kročimo kroz dan.

Volimo Te i zahvaljujemo što obećavaš da ćeš ići ispred nas i boriti se za nas, čak i dok spavamo. U Isusovo ime, amen.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare