NaslovnicaMolitveMolitva za Božji blagoslov

Molitva za Božji blagoslov

Molitva za Božji blagoslov usmjerava naše srce i um na Boga koji je vladar našeg života i čitavog svemira, Onoga koji sve može.

Kao vjernici znamo da je Bog suveren i moćan. Njegovi planovi za nas su dobri i ima blagoslove dok ga slijedimo. Ipak, kada dođu nevolje i stvari ne izgledaju dobro, naš fokus postaje zamagljen. Nekako počinjemo vjerovati da sve ovisi o “nama”. Vrtimo kotače pokušavajući pronaći brzi izlaz iz poteškoća. Osjećamo da je na nama da se stvari dogode.

Zaboravljamo da Bog, koji je stvorio cijeli ovaj svemir i zna točan broj vlasi na našoj glavi, također zna naš put. Njegova naklonost počiva sve dok Ga tražimo i On ima moć učiniti da se stvari dogode u samo jednom trenutku. On može otvoriti vrata koja su za nas, ali i zatvoriti ona koja bi nam naškodila. On ima plan – i u dobru i u svakoj teškoj situaciji.

Molitva za Božji blagoslov

U Božjoj Riječi možemo vidjeti one čije je živote Bog najsnažnije koristio nakon što su izdržali mnoge poteškoće i kušnje. Njihovi životi nisu bili izuzeti od patnji i kušnji, ali Bog, koji ih je proveo kroz kušnju, iz svega toga donio je veće dobro, blagoslov i naklonost. Josip, David, Mojsije, Job, Pavao, Abraham …

Blagoslovljen čovjek koji se uzdaje u Jahvu i kome je Jahve uzdanje. Nalik je na stablo zasađeno uz vodu što korijenje pušta k potoku: ne mora se ničeg bojati kad dođe žega, na njemu uvijek zelenilo ostaje. U sušnoj godini brigu ne brine, ne prestaje donositi plod. (Jeremija 7, 7-8)

PROČITAJTE: Molitva za blagoslov kuće i obitelji

Kako mi možemo moliti za Božji blagoslov? Mogu vas nadahnuti riječi molitve u nastavku.

Svemogući Bože,

Hvala Ti za veliku ljubav i milost nad mojim životom. Hvala što Tvojoj naklonosti nema kraja, što traje za cijelu vječnost. Oprosti što ponekad zaboravim da dobro poznaješ sve moje putove, da bolje od mene znaš što me brine. Molim Te da danas hodam u Tvome blagoslovu i dobroti, potpuno predan Tebi i Tvome planu. Usmjeri moje korake dok tražim Tvoje lice. Daruj mi mudrosti da donosim odluke koje Te časte. 

Vjerujem da ćeš otvoriti prava vrata za mene i moje voljene, da ćeš zatvoriti pogrešna i zaštititi nas od svakoga zla. Pomozi da se uvijek i u svemu oslanjam na Tvoju Riječ i vodstvo Duha Svetoga. Osnaži me Njegovom silom. 

U Isusovo ime, amen.

Mi smo Kraljeva djeca. Naša domovina je na nebesima, gdje ćemo vječno uživati. Ovaj svijet nije naš dom …  i sve će jednom proći. Izdržite svaki dan oslanjajući se na Boga i Njegova obećanja.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare