Molitva za blagoslov kuće i obitelji

Molitva za blagoslov kuće može biti spontana i od srca. Ovako može izgledati jedna vaša kratka molitva Bogu za kuću i obitelj u njoj:

Blagoslovi ovu kuću, ponizno te molimo, o Gospodine. Obavij je sigurnošću noću, danju i kroz sve godine.

Blagoslovi ove zidove oko nas, da izbace nevolju i donesu spas. Blagoslovi krov i dimnjaka visinu, da čuvaju mir i Tvoju milinu. Blagoslovi vrata da uvijek dokazuju Tvoju radost i ljubav neizmjernu.

Blagoslovi prozore pune sjaja, kako Tvojoj svjetlosti ne bi bilo kraja. Blagoslovi ognjište koje nas vatrom grije, i dim koji naše molitve Tebi vije. Ljude koji u toj kući žive, blagoslovi, i vrata grijeha pred njima zatvori.

Blagoslovi, o naš Gospodine, i sve nas, te daj da svi u Tebi pronađu spas.

VIDI OVO: Što je Božji blagoslov?

Molitva koja će rezultirati najvećim blagoslovom
Foto: Stocksnap.io

Duža molitva za blagoslov kuće i obitelji

U Knjizi postanka Josip izjavljuje: „Osim toga, iako ste vi namjeravali da meni naudite, Bog je bio ono okrenuo na dobro: da učini što se danas zbiva – da spasi život velikom narodu. “ (50, 20)

Bog je Josipu otvorio put k slobodi. Iako to nije bilo iznenada, ropstvo i sužanjstvo nije ga ostavilo neslobodnim. Jer naš je Gospodin imao druge planove.

Bog neće dopustiti nikakvoj situaciji ili osobi da se prepriječi između nas i Njegovog blagoslova i plana za naše živote. Ne moramo se brinuti jer pripadamo Njemu. Možemo mu vjerovati. Bog je moćan i najmračnija vremena okreće na svjetlost. On naše boli ne uzima olako, nego ih koristi za veće dobro, kako bi nam podario blagoslov i slobodu.

Njegova prisutnost uvijek je s nama i u to se možemo pouzdati u svakoj situaciji. On za nas ima samo dobre planove.

Dragi Bože,

Hvala Ti na ogromnoj ljubavi i blagoslovima koje nam daješ. Hvala Ti što tvoja naklonost i ljubav nemaju granica, nego su s nama cijeloga života. Oprosti nam što ponekad zaboravljamo da si intimno upoznat sa svim našim poteškoćama, da znaš što nas tišti, i da ćeš nas pokriti svojim štitom ljubavi.

Molimo te da kročimo u Tvojem blagoslovu i svetosti danas te da Tvoje lice obasja naše. Molimo te da nama i našim bližnjima otvoriš prava vrata i zatvoriš ona loša i da ćeš nas zaštititi od onih koji nam žele zlo.

Molimo Te da nam na našem putu daš svrhovitost te da našim koracima daš sigurnost kroz svoju ljubav i svetost. Daj nam srce ispunjeno mudrošću koja sluša Tvoj glas, koja nas osnažuje tvojom milošću i ljubavlju.

U ime Isusa Krista, Amen.

Mi smo djeca Kralja. On je suveren i vlada svime. On svemu daje blagoslov, smisao i milost, tko god ga to traži. (Autorica: Debbie McDdaniel; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Ibelieve.com)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!