Molitva za Kristov mir

”Mir vama” su bile riječi koje je Isus upućivao svojim učenicima. Ako trebate Kristov mir, ova molitva vam može biti na veliki blagoslov.

„I uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: »Mir vama!«“ (Ivan 20,19). 

Nakon Isusove smrti, Njegovi učenici su se zajedno sklonili u zaključanu kuću. Bojali su se za svoje živote te su se skrivali od onih koji su pomogli raspeti Isusa. Ne mogu zamisliti s kakvim su se strahom suočili, ali kao netko tko je u visoko rizičnoj skupini za COVID-19 i ja sam trenutno zaključana u svom domu.

Kao i učenici, i ja se bojim potencijalne opasnosti od vanjskog svijeta. No bila sam predugo sama sa svojim strahovima. Živite li i vi u strahu? Duboko suosjećam s vama, prijatelji. Vi ste razlog zbog kojeg danas ovo pišem. 

Jeste li primijetili da strah često putuje ruku pod ruku s drugim emocijama? Isusovi sljedbenici su bili uplašeni, ali su ujedno oplakivali nasilnu smrt njihovog prijatelja i Spasitelja. Njihovi snovi su srušeni. Sve su ostavili kako bi slijedili Isusa, ali se činilo da je njihovo djelovanje kao Njegovih učenika bilo pri kraju. Uz sve to, bojali su se da ako izađu mogu biti suočeni s istom smrću kao Isus.

Oplakujete li i vi, kao i učenici, smrt voljene osobe? Jeste li isto izgubili svoj posao ili snove za budućnost? Čitajte dalje kako biste saznali što je Isus dao Svojim prestrašenim i zabrinutim sljedbenicima. Ako ste Njegov sljedbenik, On i vama to isto daje. 

Prvi put kada se Isus ukazao svojim učenicima nakon uskrsnuća, vrata koja je strah zaključao nisu Ga mogla zadržati vani. Isus je ušao i stao među njih. Imao je suosjećanja za njihovu patnju što je jasno po Njegovim prvim riječima „Mir vama“. Nakon što im je pokazao ruke i bok, ponovno je rekao: „Mir vama“ (Ivan 20,20-21). Mir. Ta riječ na grčkom glasi eiréné te implicira puninu, smirenost i odmor.

Isus im je dao točno ono što su trebali. Njihove teške okolnosti se nisu promijenile, ali je Isusova prisutnost među njima značila da se je sve promijenilo. Njegova prisutnost i mir oslobodila je njihovu hrabrost te im je obnovila vjeru. Ako trenutno trebate hrabrosti i vjere, pozovite Isusa da dođe i prihvatite mir koji daje svima koji vjeruju u Njega. 

VIDI OVO: Molitva za unutarnji mir

Molitva za Kristov mir

Pomolimo ovu molitvu zajedno: 

Dragi Isuse, trebam Tvoj mir. Vjerujem da si umro za moje grijehe i da Te je Bog uskrisio od mrtvih kako bih i ja, vjerom u Tebe, imao mir s Bogom i život u Tvoje Ime. Oprosti mi što sam dopustio brigama ovoga svijeta da zamagle moj duhovni vid. 

Priznajem da nisam vjerovao Tvom planu za moj život i živote mojih voljenih. Dao si mi mir koji donosi obnovu, cjelinu i odmor mojoj duši. Dopustio sam iskušenjima u svom životu da me obuzmu strahom i liše mog mira u Kristu. 

Oprosti mi, Gospodine. Sada Ti priznajem svoje strahove i brige. Objavljujem da mi nisi dao duha straha ni kukavičluka! Dao si mi duha snage, ljubavi i staloženosti uma i prosuđivanja. (2. Timoteju 1,7). 

Sada se radujem i uživam u Tebi koji čuvaš moj duh. (Filipljanima 3,1) Pomozi mi da vježbam disciplinu svakodnevnog zahvaljivanja kako bih bio ispunjen Tvojim mirom. (Sada zahvalite Bogu te dopustite zahvalama da otvore put radosti i hvale). Hvala Ti, Gospodine, što Ti mogu doći s molitvama i zahvalama; zauzvrat mi daješ mir koji nadvladava moje brige. 

Molim Te da me taj mir sada ispuni, neka me čuva i štiti moje srce. (Filipljanima 4,6-7) Neka Tvoj mir ovlada mojim srcem, jer je to Tvoj poziv za mene. (Kološanima 3,15) Daj mi hrabrosti koja mi je potrebna kako bih drugima govorio o Tebi kako bi i oni mogli biti u miru s Bogom i imati mir Božji. 

U cijenjeno Isusovo Ime. Amen. 

NAJNOVIJE!