Molitva za samokontrolu

Težnja prema grijehu može upropastiti naš život. Iz toga razloga svakome od nas je potrebna molitva za samokontrolu. 

Nebeski Oče, živimo u svijetu koji nas potiče da udovoljimo svakoj svojoj želji, no Ti nas pozivaš da se uzdignemo iznad toga. Molimo Te, nauči nas vrlini samokontrole.

„Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona“ (Galaćanima 5,22-23).

VIDI OVO: 4 savjeta za razvijanje samokontrole

U Sucima stoji priča o čovjeku imenom Samson koji je bio tako jak da je golim rukama mogao ubiti lava. Imao je fizičku snagu neusporedivu s bilo kojim drugim čovjekom. No to nije moglo nadoknaditi njegovu unutarnju slabost.

Svi mi imamo područja slabosti. Bog želi da nam te mane pokažu koliko smo ovisi o Njemu. Kada ih dobro kontroliramo tada produbljujemo svoju vezu s Bogom. No, slabosti koje nisu pod kontrolom mogu razoriti život te osobe.

VIDI OVO: Bog želi vašu slabost

Samsonova Ahilova peta bila je nekontrolirana požuda. Iako je odrastao u vjerničkom okružju te je imao jasan poziv u životu, on je popustio svojoj požudi te je namjerno oskvrnuo istinu koje je jako bio svjestan.

Unatoč zakonu koji je zabranjivao upletanje u odnose sa stranim ženama, Samson je neprestano išao za jednom strankinjom u Gazi (16,1). Kasnije je upoznao ženu Dalilu čiji su motivi bili očito izdajnički, no on se predao u potpunosti; srcem, umom i dušom, seksualnoj želji. Bio je tako ogrezao u grijeh da mu je na koncu dopustio da upravlja njegovim djelima, čak i pod cijenu vlastitog života.

Prije nego je preminuo, Samson je izgubio sve: vid, snagu i čast. Čovjek koji je nekada moćno vodio svoju zemlju, postao je rob svojih neprijatelja.

VIDI OVO: 3 upozoravajuća znaka seksualne požude u vašem životu

Što je vaša slabost? Je li to požuda, nesigurnost, star, pohlepa, tračanje ili ponos? Mane mogu biti jako snažna motivacija za dobro i zlo, ovisno o tome kako na njih reagiramo. Težnja prema grijehu može upropastiti vaš život, kao u Samsonovom slučaju, ili vas može privući Bogu. Ishod je potpuno na vama.

Dragi Gospodine, pomozi nam da se upoznamo. Nauči nas da prepoznamo svoje slabosti i da hodamo u svetosti. Pomozi nam da se pokajemo i da te u svemu slijedimo. Hvala ti za tvoju beskrajnu milost i dobrotu kada ju najviše trebamo. Pomozi nam da Ti povjerimo svoje živote. Amen.

Autora: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com

Ostale molitve možete pronaći na OVOM LINKU

NAJNOVIJE!