Molitva za siromašne
Foto: Unsplash

Molitva za siromašne potaknut će vas da razmislite gdje i kako možete pomoći onima koji oskudijevaju i teško žive.

Svemogući Bože, naš milosrdni Oče, hvala Ti što si nam dao obilje blagoslova. Hvala što si uvijek uz nas, posebno u trenucima potrebe, beznađa i slomljenosti.

Oče, Tvoj Sin i naš Gospodin Isus Krist otvorio je vrata nebeskoga kraljevstva ovdje na zemlji. Tijekom cijele svoje službe brinuo se za najslabije u društvu – one koji su zaboravljeni, zanemareni i neshvaćeni. Došao je dati prednost posljednjima, onima koji su bili podcijenjeni i odbačeni. Došao je izraziti srdačnu dobrodošlicu izgubljenima, siročadi, beskućnicima i siromašnima. Bože, osvijesti i mene i vodi me tako da mogu biti Tvoje ruke i noge u traženju pravde za obespravljene i bespomoćne. Neka mi ništa ne bude teško učiniti za sve potrebite.

PROČITAJTE: Kako nas Biblija upućuje da se brinemo za siromašne?

Milostivi Bože, molim Te da daš utjehu i nadu djeci i obiteljima koje žive u krajnjem siromaštvu tako što ćeš ih zagrliti i brinuti se za njihove tjelesne i duhovne potrebe. Kao što je prva Crkva bila zabrinuta za potrebe siromašnih, neka se i Tvoja današnja Crkva brine i velikodušno daje, pomaže i dijeli onima koji su u potrebi. Bože, osim zadovoljenja njihovih tjelesnih potreba, daruj im Isusa, pravi Kruh života. Tko god jede od toga kruha, neće umrijeti. Neka upoznaju Onoga koji je došao dati život i vječno utočište njihovim dušama.

Daruj ljudima koji se bore sa siromaštvom nove prilike za nadu, zaposlenje i obrazovanje, kao i poslove s poštenom plaćom i normalnim radnim uvjetima, kako bi mogli dobro živjeti. Daruj dobrotvornim organizacijama smjernice i sredstva potrebna za borbu protiv siromaštva u područjima kojima služe.

Po Isusu Kristu, Gospodinu našem, amen.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare