Molitva za učitelje i djelatnike škole
Foto: Pexels

Molitva za učitelje i djelatnike škole divan je podsjetnik da molite za one kojima je povjerena zadaća da prenesu znanje, ali i odgajaju vaše dijete.

Dragi Bože,

Molim Te da blagosloviš učitelje i sve koji su uključeni u odgoj i obrazovanje djece. Izobilno ih blagoslovi za njihovu predanost oblikovanju života mnoge djece koja su im predana na skrb. Bože, zaštiti njih i vodstvo škole od bilo kakve grešne ideologije koja je aktualna u svijetu.

Daruj im mudrosti i znanja da svoj posao predano obavljaju. Daruj im ljubavi da dopru do učenika koji teže uče ili s kojima je izazovnije raditi. Kada su dani dugi, a izazova previše, daruj im mir. Utješi ih i podigni kada se osjećaju obeshrabreno ili tjeskobno. Pomozi im da nastave vjerovati u Tebe dok se ova izazovna vremena nastavljaju. Molim Te, podsjeti ih na svoju ljubav prema njima i na svoju stalnu prisutnost.

Kada stvari idu glatko, neka vide Tvoju ruku vodilju i zahvale Ti. Kada troše svoj novac kako bi okruženje za učenje učinili uspješnijim i ugodnijim, nagradi ih za to djelo.

Pomozi im da odgovore na individualne potrebe svakog djeteta najbolje što mogu. Neka snagu za ustrajnost u svome pozivu nađu u dječjem osmijehu, zagrljaju, svladanom gradivu ili vještini.

PROČITAJTE: Molitva za školu: Molite da vas Bog blagoslovi i osnaži

Bože, hvala Ti za pomoćno osoblje koje kao da prolazi nezapaženo. Pomozi da se osjećaju cijenjenima, viđenima i voljenima od svojih nadređenih, učenika i roditelja. Neka rade s nadom da je njihov posao važan. Blagoslovi osobe koje rade u školskoj knjižnici, tajništvu, računovodstvu. Blagoslovi tehničko osoblje u školi.

Znam da je svačiji posao često zahtjevan. Neka svi na kraju svakog dana nađu odmor i razlog kako bi ustali i učinili sve ponovno sutra. Amen!

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ivan
10 mjeseci prije

Prekrasna molitva!