Molitva za voljene koji su daleko od Boga

Bog nas ponovno i ponovno podsjeća na to da je molitva moćna. U nastavku je molitva za voljene koji su daleko od Boga.

Kao vjernici, znamo gdje leži istinska nada. Nevjerojatno smo zahvalni na Kristovoj ljubavi i oprostu. Oslobođeni smo, otkupljeni za Njegovu svrhu. 

Ipak, kao što većina nas dobro zna, ne dijeli svatko našu želju da bude blizu i povezan s Bogom. To nas često ostavlja povrijeđenima i s dubokom boli. Istina glasi: mnogi su izgubljeni i dalje lutaju, traže nešto drugo ili se udaljavaju od Boga. 

Bog nas ponovno i ponovno podsjeća na to da je molitva moćna. Moliti Božju Riječ nad onima koje volimo znači izgovarati Njegovu istinu nad njihovim životima, dok naša vlastita vjera raste. 

Molitva za prijatelje i voljene koji su daleko od Boga

Dragi Bože, 

zahvalni smo ti na tome što Ti poznaješ naša srca, što čuješ naše molitve i što brineš o onome što nas brine. Hvala Ti na tome što razumiješ te terete koje nosimo i kako želimo, više od svega, vidjeti kako naši voljeni dolaze k Tebi.

Pomozi nam da se sjetimo kako ih Ti voliš više nego što bismo mi ikada mogli. Da Ti čezneš za time da svoju veliku ljubav i oprost prostreš do najdubljih dijelova njihovih duša. Zauvijek smo Ti zahvalni na Tvojoj iscjeliteljskoj snazi, na Tvome daru milosti i poruci nade. 

VIDI OVO: 4 molitve za zaštitu od sotonskih napada

Hvala Ti Gospodine na tome što Tebi ništa nije teško. Hvala Ti na tome što je Tvoja moć neograničena i što si došao osloboditi zarobljene. Hvala Ti na tome što čekaš, otvorenih ruku, na povratak otuđenih sinova i kćeri, na tome što čekaš na njihov povratak kako bi Ga proslavio. 

Slavimo Te zbog toga što si Otkupitelj i Osloboditelj, Spasitelj i Gospodin. Znamo i vjerujemo da ne postoji rupa tako duboka da Tvoja ljubav ne može dosegnuti do nas. Razumijemo da su tvoja milosrđa nova svakog jutra i da je Tvoja vjernost velika. 

Dragi Bože, molimo Te da zaustaviš svaki plan neprijatelja u vezi onih koje volimo, dok ih donosimo sada pred Tebe. Molimo za uništenje neprijateljskih planova i za to da Tvoji planovi, planovi nade, budućnosti i dobrote, prevladaju. Molimo Te, otvori oči slijepima kako bi mogli vidjeti istinu. Vjerujemo Ti da ćeš spasiti one koji hodaju u tami; da ćeš iscijeliti one koji su ranjeni. Molimo za čudesnu intervenciju Tvoga Duha, da im se približiš, kako bi djelovao snažno za dobrobit naših voljenih koji su izgubljeni i lutaju. 

Ti si došao s Radosnom viješću; kako bi iscijelio one slomljena srca, kako bi proglasio slobodu zarobljenima i pustio na slobodu utamničene. Premda zaslužujemo kaznu za naše grijehe, Ti si bio na našem mjestu i podnio udarce za nas. Ti si odlučio umrijeti kako bismo mi mogli živjeti zauvijek i kako bismo mogli biti slobodni. 

VIDI OVO: Molitva Bogu za zaštitu obitelji

Gospodine, oprosti našu nevjeru. Molimo Te, oprosti situacije kada smo sumnjali da bi Ti mogao ikada promijeniti udaljeno srce. Oprosti našu tvrdokornost srca, našu nevoljkost i zaboravnost da trebamo neprestano moliti. Hvala Ti Bože što nikada ne odustaješ od nas. Podsjeti nas ponovno kako si promijenio naša srca; kako je čudo života i nade proklijalo duboko unutar naših duša. 

Volimo Te Gospodina; trebamo Te danas i svakoga dana. Zahvaljujemo Ti jer čuješ naše molitve i vjerujemo da Ti djeluješ sada; moćno, vjerno, čudesno, da činiš ono što samo Ti možeš učiniti. 

Hvala Ti još jednom na najljepšem daru našeg Spasitelja, Boga s nama. Hvala Ti na Tvojoj velikoj dobroti i ljubavi. 

U Isusovo ime, amen. 

Autorica: Debbie McDaniel; Izvor: Ibelieve.com

NAJNOVIJE!