4 molitve za zaštitu od sotonskih napada

Sotona ide u potragu za svima koji su na Božjem putu s namjerom da ih uništi. Donosimo 4 molitve za zaštitu od sotonskih napada.

Kao iskreni vjernik, često ćete biti napadnuti od neprijatelja ljudske duše. To znači da radite nešto dobro za Božje kraljevstvo. Često je to zastrašujuće. Sotona ide u potragu za svima koji su na uskom putu u nadi da ih prevari, obmane, i uništi. Ali Sotona nije sveprisutan. Samo je Bog sveprisutan (svuda prisutan). Sotona je stvoreno biće i nema tu osobinu. Vaša je najbolja obrana od duhovnih napada ostati u Božjoj Riječi, pamtiti Riječ, ostati u zajedništvu s drugim kršćanima i moliti.

Molitve za zaštitu od sotonskih napada

U nastavku su četiri molitve koje možete koristiti kada osjećate da vas Sotona ili njegovi demoni napadaju.

1. Molitva za napad krivnje

Nebeski Oče,
Znam da Ti opraštaš sve naše grijehe i čistiš nas od svake nepravde (1. Ivanova 1, 9), ali ponekad vjerujem da neprijatelj ili jedan od njegovih demona može poslati valove krivnje na mene. Pomozi mi da Ti vjerujem usred ove krivnje koja mi pokušava oduzeti radost. Znam da sam se pouzdao u Isusa i da više nema osude (Rimljanima 8,1), ali neprijatelj mi ponekad šapće u uho da ja zaista ne mogu biti vjernik zbog grijeha koji još uvijek činim.

Pomozi da moja vjera ojača i daj mi tu glad i žeđ da upoznajem i oslanjam se samo na Tebe, Gospodine moj. Vjerujem da ćeš mi vratiti radost spasenja, kako bih drugima mogao reći o Tvojoj dobroti i milosti. U Isusovo ime Te molim, amen.

2. Molitva za Božji oklop

Pravedni Bože,
Potreban mi je Tvoj oklop kako bi me zaštitio od vatrenih strijela neprijatelja. Pomozi mi da Tvoju Riječ zadržim u svom srcu, tako da mogu znati da me nikada nećeš napustiti. Ti si vjeran svojoj Riječi, zato mi pomozi da vjerujem u Tebe kada se osjećam napadnutim. Bože Oče, kada dođu napadi, pošalji svoga Duha da me podsjeti da se usredotočim na Isusa i da je On već pobijedio neprijatelja. Usmjeri moj pogled na Njega, tako se sada ne moram bojati. Amen.

2. Molitva za Božji oklop

3. Molitva za odnose

Bože moj,
Ponizno dolazim pred Tebe. Ponekad se osjećam kao da neprijatelj djeluje preko mog poslodavca ili drugih ljudi koji su mi bliski. Većina moje obitelji i suradnika zna da vjerujem u Tebe, i to me ponekad čini metom na poslu i na obiteljskim događanjima. Pomozi mi da ostanem jak, čak i kad se prema meni postupa nepravedno ili kad netko trača o meni i kleveta moje ime.

Pomozi mi da pazim što govorim i budem poput Isusa kada je bio suočen s progonom i neprijateljstvom. Nikad se nije osvetio, zato mi pomozi da ne pogoršam stvari kada sam ljut zbog nepravde koja je učinjena protiv mene. Molim da me Tvoja ruka podupire u teškim okolnostima. Amen.

4. Borba protiv nevidljivog

Pravedni Oče,
Znam da se svi borimo protiv nevidljivog neprijatelja i njegovih suradnika. Ti zli duhovi su na visokim mjestima i ponekad su dio vlasti u našoj zemlji. Veliki Bože, pomozi im da čine ono što bi trebali, tako da živimo mirnim životom kako bi drugi čuli evanđelje. Dolazi vrijeme, Gospode, kada je sve teže otvoreno govoriti o Isusu Kristu u javnosti. Molim da oni koji sada žive u tami u našoj zajednici, koji su zaslijepljeni od boga ovoga svijeta (2. Korinćanima 4, 3-4), otvore oči kako bi primili slavno evanđelje i kako bi se spasili.

4. Borba protiv nevidljivog

 

Borimo se na koljenima, Oče, imajući u sebi oklop Tvoje pravednosti koji nas štiti od neprijatelja. Taj mračni, nevidljivi neprijatelj i njegovi demoni mrze one koji su Tvoji, ali mi vjerujemo u Tvoje obećanje koje kaže da ako ostanemo vjerni onda ćemo vidjeti da će neprijatelj na kraju biti pobijeđen (Otkrivenje 20, 11-15). To je predivno znati, amen.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!