5 molitvi kada se pripremate za rođenje djeteta

Ove molitve vas mogu nadahnuti ako se pripremate za rođenje djeteta. Tražite ponajprije Božji blagoslov za dijete.

Niti jedan roditelj nije u potpunosti spreman za rođenje svog djeteta. Sa stavom ponizne ovisnosti o Bogu kroz Isusa Krista, upitajmo se koji su određeni načini na koje se majke mogu moliti kada se pripremaju za rođenje svoga djeteta. Autorica Kristen Wetherell na portalu DesiringGod.org donosi neke od svojih nedavnih molitava:

1. Da volimo Krista više nego svoje dijete.

Oslobodi nas od idoliziranja ovog divnog dara, Oče. Neka naša prva ljubav bude Isus Krist kako bismo samo u njemu tražili zadovoljstvo. Pomozi nam da ukorijenimo naš identitet u Tvome Sinu, a ne u našem djetetu.

2. Da naše dijete upozna Krista.

O Bože, spasi naše dijete i oslobodi ga iz ralja smrti. Otvori njegove oči da vidi slavu u licu Isusa Krista od rane dobi. Oslobodi ga od godina lutanja i usmjeri ga prema vječnom životu. Oslobodi ga od grijeha i smrti kako bismo ga mogli svati ”bratom ili ”sestrom” kao i sinom i kćeri.

VIDI OVO: Čestitke za rođenje djeteta inspirirane Biblijom

3. Da neprestano povjeravamo svoje dijete u Božje ruke.

Svaki dobar i savršen dar dolazi od tebe, Bože. Što imamo, a da nismo primili, čak i ovo dijete? Ono je tvoje vlasništvo; mi ga ne posjedujemo. Pomozi mi da ti ukažem povjerenje s njegovim putem prema oslobođenju i vječnom životu; ponizi me tvojoj vladavini; otkrij mi slobodu i radost u saznanju da si dobar i da uvijek činiš dobro.

4. Za dnevnu potrebu za Božjom Riječi.

Uvjeri me da je najveći dar koji mogu dati svom djetetu dobra vijest o tvome Sinu. Neka se moje srce okrene tvojim svjedočanstvima kako bi gladovala za Tvojom Riječi svaki dan! Učini nas Kristovim veleposlanicima u našem domu tako što ćeš nas hraniti svojom savršenom istinom kako bismo ju mogli davati svaki dan svome djetetu.

5. Da naše dijete voli Crkvu.

Da naše dijete nađe drugi dom u Kristovu Tijelu i da nikada ne prezire naše predanje Crkvi. Neka uživa u Tvojim ljudima, službama, u pomaganju drugima i konačno, u Isusu, Glavi Crkve.