Ovdje se nalaze tri molitve za koje se nadam da će vam pomoći u potrazi za budućim supružnikom.

Prvo tražim Tebe

Pravedni Oče, Ti znaš da za nas nije dobro da budemo sami i da nam je potreban još netko s kim ćemo izgraditi prijateljstvo i suputništvo. Stoga Te molim da mi pošalješ pobožnog supružnika/icu s kojom ću podići pobožnu djecu zbog Tvoje slave, ali prije svega, pomozi mi da se usredotočim na to da prvo tražim Tebe i Tvoje Kraljevstvo, a sve ostalo će mi se nadodati. Pomozi mi da ostanem strpljiv i da ne donosim nepromišljene odluke, već da tražim pobožne savjete ukoliko sam blagoslovljen potencijalnim supružnikom/icom. Pomozi mi da znam što tražiti u supružniku, ali prije svega mi pomozi da živim pobožnim životom zbog Tebe i da budem blagoslov osobi s kojom ću se možda vjenčati. Umjesto traganja za pravom osobom,pomozi mi da ja budem prava osoba za nekoga i da postanem ono što Ti želiš da budem, a da se ne brinem previše za to kakav bi netko drugi tko će ući u moj život trebao biti. Znam da ti gospodariš svime u mom životu i zato mi dopusti da čitav svoj život posvetim tome da postanem  novo stvorenje u Kristu (2 Kor 5,17) i da rastem u milosti, znanju i svetosti kako  bih ispunio Tvoju svetu volju. To Te molim u ime Isusa Krista, amen.

Osnaži moju vjeru

Sveti Oče, ponekad se bojim da nikada neću pronaći pobožnpg supružnika. Molim Te, pomozi mi da ostanem snažan u trenucima kada moja vjera postane slaba, a ja očajan kao da se nikada ništa neće promijeniti. Pomozi mi da gledam očima vjere, a ne tijela i da Ti vjerujem za sve što se ima dogoditi u mom životu. Ti poznaješ moje srce i moje osjećaje te mi samo Ti možeš pomoći kada potonem. Samo me ti možeš izliječiti kad se osjećam slomljeno. Ti si Bog nade za one beznadne, stoga obnovi moju nadu u budućnost koju si Ti isplanirao i učini ono što bih ja trebao učiniti u svom životu kako bi, ako si voljan, mogao poslati nekoga s kim bih imao vezu koja Tebe veliča i proslavlja. Tako bismo ja i moj budući supružnik/ica živjeli onako kako si Ti zamislio – ljubeći i služeći jedno drugo na način na koji si Ti poslao svoga Sina koji je došao i dao svoj život za nas kako bismo mi živjeli. Priznajem svoje sumnje, strahove i nemir u traženju pobožnog supružnika/ice, stoga mi pomozi da Ti vjerujem da imaš plan i za mene. U ime Isusa Krista, amen.

Zbog Tvoje slave

Sve što činim, Oče, neka bude zbog Tvoje slave. Zato Te molim  za budućeg supružnika/icu ili za onoga s kim sam već zaručen. Možda je to netko koga već znam ili netko iz moje Crkve. Molim Te, pomozi mi da razaberem i budem čvrsto uvjeren u srcu da je ta osoba moj budući supružnik s kojom ću dijeliti zajedništvo do kraja života i da ona bude pravi odabir za mene kako bismo podigli pobožnu djecu na Tvoju slavu. Osim toga, molim Te da se usredotočim i na sebe kako bih postao osobom s kojom bi se netko želio vjenčati. Tko drugi osim Tebe, Bože, zna kakva je moja budućnost i samo Ti znaš što je najbolje za mene; bolje nego ja sam. Predajem ti svoj život i u Tvoje ruke polažem svoju budućnost koju ja ne mogu vidjeti, a koju Ti već znaš. Ovime Te želim proslaviti i podariti Ti slavu, čast i hvalu za sve ono što slijedi u mom životu. U ime predragocjenoga Spasitelja, Isusa Krista, amen.

Zaključak

Ponekad za muškarca ili ženu ne postoji ništa gore od toga da provedu čitav život kao samci. Stoga ću se odmah pomoliti za vas i za sve one koji su u potrazi za supružnikom da pronađu pravu osobu te da gledaju ono što je u srcu, a ne ono izvanjsko jer je ono što je unutra puno važnije i puno vrijednije od onoga što mi vidimo očima. Molim i za one koji ovo čitaju da ih Bog blagoslovi pobožnim supružnikom i svetim brakom te da proslave Božje ime jer je samo On dostojan svake časti, slave i hvale. Molim to u slavno Isusovo ime, amen.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Whatchristianswanttoknow.com