12 molitvi za iscjeljenje onih koje volite

Donosimo dvanaest molitvi za iscjeljenje onih koje volite – za člana obitelji ili prijatelja, koji je bolestan, u boli ili ima teške dane.

Kada nas vrijeme i daljina odvajaju od voljenih, naša srca bole. No kada voljeni, član obitelji, naša djeca ili prijatelji nisi dobro, ta udaljenost se povećava, a njihove teškoće postaju naše. U takvim razdobljima, molitva je naša utjeha. 

Ponekad molitva izgleda kao da ne činimo ništa, kao da stojimo mirno. Uistinu, kada molimo za voljene, zazivamo moć Onoga koji je stvorio svemir i sve u njemu. Zazivamo moć koja je uskrsnula Isusa od mrtvih. 

Kao Božja djeca, imamo obećanje da kada Bog čuje naše molitve, On odgovara. Danas, ako znate za nekog voljenog ili člana obitelji koji je bolestan ili povrijeđen u tijelu ili duhu, molite. Možda nećete moći biti prisutni, no možete kleknuti i svoje molbe predstaviti Bogu. Pavao nas uči da svaku tjeskobu predajemo Bogu u molitvi i da će mir biti naš. (Filipljanima 4, 6) Jakov, Isusov polubrat, podsjeća nas da će molitva izgovorena u vjeri učiniti da bolesna osoba ozdravi. (Jakovljeva 5, 15) 

U ovome vremenu kada smo namjerno odvojeni, imate li nekog bliskog, člana obitelji ili prijatelja, koji je bolestan, u boli ili ima teške dane? 

Donosimo dvanaest molitvi za iscjeljenje onih koje volite. 

1. Molitva za tjelesno iscjeljenje

Oče Bože, Ti sam iscjeljuješ srca, tijela, umove i duhove. Danas Te molimo da svoju iscjeliteljsku ruku položiš na naše voljene. Molimo te za iscjeljenje bolesti, tjelesnih slabosti te slomljenih srca i duhova. Tvoja ljubav zacjeljuje sve rane. Ti si Jahve Iscjelitelj, Gospodin, naš Iscjelitelj. Obnovi naše članove obitelji i prijatelje do punine, makni bolesti, otkloni sve boli, a čak i ako je tvoja želja drugačija, slavit ćemo te. 

VIDI OVO: Koji je pravi način molitve za ozdravljenje?

„Budeš li zdušno slušao glas Jahve, Boga svoga, vršeći što je pravo u njegovim očima; budeš li pružao svoje uho njegovim zapovijedima i držao njegove zakone, nikakvih bolesti koje sam pustio na Egipćane na vas neću puštati. Jer ja sam Jahve koji dajem zdravlje“. (Izlazak 15, 26) 

2. Molitva za Božje suosjećanje i brigu

Dragi Bože, mi znamo da si Ti svjestan patnje svoje djece. Ti čuješ vapaje svog naroda. Slušao si Izraelce u Egiptu i vidio si njihovu bol. Nakon toga si imao suosjećanje za njih i izbavio si ih iz ropstva. Gospodine, Oče, čuj naše vapaje. Imaj suosjećanja i brige za naše voljene, koji su bolesni i u boli. Izbavi ih iz ropstva patnje i dat ćemo ti slavu. 

„Vidio sam jade svoga naroda u Egiptu”, nastavi Jahve, “i čuo mu tužbu na tlačitelje njegove. Znane su mi muke njegove“. (Izlazak 3, 7) 

3. Molitva za Božje milosrđe za ozdravljenje

Oče, izlij svoje milosrđe na naše voljene. Premda znamo da bol, patnja i bolesti nisu kazna, već dio ljudskog postojanja, molimo za olakšanje, olakšanje od brige i očaja. Pomozi onima koje volimo i za koje brinemo, jer znamo da si milosrdan Bog. Ti nisi Bog osude, već Bog milosrđa i milosti. Imaj milosrđa i izbavi naše voljene od bolesti. 

„Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome, po velikom smilovanju izbriši moje bezakonje“! (Psalam 51, 3) 

4. Molitva za utjehu u patnji

Dragi Oče, utješi naše voljene u ovim teškim razdobljima. Široko raširi svoje ruke i obavij ih utjehom i brižnošću. Tebe zovu ”Bogom sve utjehe”, a Tvoja Riječ obećava da ćeš nas utješiti u svim nevoljama. (2. Korinćanima 1, 3-4) Danas Oče, utješi naše voljene dok podnose bolesti, boli i probleme. Donesi utjehu u našu obitelj i prijatelje, kako bi oni mogli tješiti druge. 

VIDI OVO: Molitva za izlječenje za obitelj i prijatelje

„Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe! On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog“. (2. Korinćanima 1, 3-4) 

5. Molitva za strpljenje kako bi mogli izdržati

Oče Bože, nećemo moći predugo izdržati teškoće. Naša snaga za izdržavanje teškoća zapravo je naša slabost, no znamo da ondje gdje smo mi slabi, Ti si jak. Gospodine, molimo Te, daruj našim voljenima za vrijeme bolesti, boli i neugodnosti strpljenje. Daj im sposobnost i snagu strpljivog čekanja na iscjeljenje, jer znamo da će ono doći brzo. 

„Jer ove naše trenutne nevolje donose nam vječnu slavu, koja je daleko veća od naših nevolja“. (2. Korinćanima 4, 17) 

6. Molitva za snagu kako bi opstali

Oče Bože, kao Tvoja djeca, znamo da si Ti s nama na svakom našem koraku. To znači da naši voljeni nisu sami i da mogu ovisiti o Tebi za vrijeme njihove bolesti. Sami po sebi, nemamo snage izdržati, no kroz snagu koju Ti daješ, možemo opstati. To nije naša snaga ili volja, već ona koja dolazi od Duha Svetoga, koji živi u nama. Oče, molimo Te za snagu za našu obitelj i prijatelje, kako bi mogli doći do završetka ovih privremenih okolnosti. Oče, hodaj zajedno s našim voljenima kroz ovu bolest. 

„Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće“. (Izaija 43, 2) 

7. Molitva za obnovu

Molimo za obnovu naših voljenih. Oče Bože, obnovi dobro zdravlje i prosperitet članovima naših obitelji i prijateljima. Molimo za otkupljenje njihovih dana, za obnovu njihove snage i ispunjenje njihovih srca radošću. Radujemo se u spoznaji da ćeš ih, u pravo vrijeme, ponovno učiniti zdravima i snažnima. 

VIDI OVO: 10 prekrasnih psalama za iscjeljenje koje trebamo čitati i moliti

„A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo istrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi“. (1. Petrova 5, 10)  

8. Molitva za ohrabrenje

Oče Bože, usmjeri naš pogled prema Tebi. Usmjeri fokus naših voljenih na ono tko si Ti, Veliki Liječnik, Iscjelitelj, Otkupitelj. Ohrabri one koje volimo, koji samo vide teškoće, da pogledaju na Tebe. Radujemo se u spoznaji da je naša trenutna situacija privremena. Neka ova istina ohrabri one koji su bolesni i koji čekaju na iscjeljenje. Neka se usredotoče na vječno, a ne na prolazno i neka imaju pogled na Tebi. 

„Nama, koji ne gledamo na ovo, što se vidi, nego na ono, što se ne vidi, jer je ovo, što se vidi, za vrijeme, a ono, što se ne vidi, vječno“. (2. Korinćanima 4, 18) 

9. Molitva za oslobođenje od brige

Dragi Bože, kada nismo dobro, brinemo se i očajavamo. Kako ćemo se pobrinuti za naše živote, naše odgovornosti? No Isus nas podsjeća da se ne brinemo. Jer Ti hraniš vrapce i oblačiš ljiljane na polju. Oče, molimo Te danas da se pobrineš za potrebe naših voljenih, koji su bolesni i koji pate. Sve što im treba, Ti im možeš dati. Vjerujemo da se brineš za nas i zahvaljujemo Ti na svakom savršenom daru. 

„Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vrjedniji od njih? A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat“. (Matej 6, 26-27) 

10. Molitva za mir u vrijeme bolesti

Nepostojanje nemira nije pravi mir. Umjesto toga, Oče, mi znamo da istinski mir znači da nismo u ratu. To znači da nismo u ratu s Tvojom voljom. Daj članovima naših obitelji i voljenima mir u njihova srca. Pomozi im da vide da je Tvoja volja najbolja, bez obzira na to vidimo li dobro u tome ili ne. Molimo za to da naši voljeni počivaju u miru toga da si Ti suveren i da sve, svaka bolest i bol, ima svrhu u Tvome kraljevstvu. Oče, pomozi nam da počivamo u Tvome miru. 

VIDI OVO: 5 snažnih molitvi za iscjeljenje i snagu

„Opravdani dakle vjerom imamo mir s Bogom po Gospodinu našemu Isusu Kristu“. (Rimljanima 5, 1) 

11. Molitva za odmor kako bi došli iscjeljenje i oporavak

Oče, Ti si nam dao dar odmora. Sabat je dan odmora, a Godina Jubileja je cijelo razdoblje počinka. Gospodine, daj našim voljenim vrijeme za odmor i oporavak. Pruži pomoć i opremi ljude kojima su okruženi kako bi nosili njihove terete. Molimo za to da oporavak donese obnovu i iscjeljenje njihovih tijela, srdaca i duša. 

„…jer ja ću okrijepiti dušu iscrpljenu, obilno nahraniti dušu klonulu“. (Jeremija 31, 25) 

12. Molitva za spas u Kristu

Kada su Petar i Isus ulazili u hram kako bi molili, ispred vrata koja su se zvala Divna susreli su bogalja. Oče Bože, nemamo ništa što bismo za naše voljene ponudili u ovome razdoblju. Razdvojeni smo i bespomoćni, no poput Tvojih učenika, možemo ponuditi ime Isusa Krista. Ako članovi naših obitelji ili prijatelji, koji su bolesni, ne poznaju Isusa, molimo za to da dobiju spasenje. Srebro i zlato i čak najčudesnija iscjeljenja nisu ništa u usporedbi sa ”neusporedivom veličinom spoznaje Isusa Krista, mog Gospodina”. (Filipljanima 3, 8) 

„Srebra i zlata nema u mene, ali što imam – to ti dajem: u ime Isusa Krista Nazarećanina hodaj“! (Djela apostolska 3, 6) 

Autorica: Tamela Tuberville; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Ibelieve.com

Ostale molitve za druge prigode možete pronaći na OVOM LINKU.

NAJNOVIJE!