Molitva na Veliki petak

Molitva na Veliki petak prilika je da zahvalite Gospodinu za veliku žrtvu koju je učinio za vaše izbavljenje od vječne propasti. 

Neka vas riječi ove molitve na Veliki petak nadahnu da iznesete svoje misli Bogu za sve što vam je darovao po vjeri u Isusa Krista.

Nebeski Oče,

Zahvaljujemo Ti što si u punini vremena poslao svog Sina na ovaj grešan svijet, ne da bi ga osudio, već da bi se svijet po Njemu spasio; da svi koji vjeruju u Njega budu izbavljeni od grijeha i smrti i postanu s Njim baštinici vječnog života.

Danas se sjećamo boli i patnje tvoga Sina, koji je bio spreman sve podnijeti da bismo mogli biti slobodni od kazne za grijeh. Platio je cijenu, davši svoj život kao otkupninu, da nam ponudi dar vječnog života.

Pomozi nam da nikada ne uzimamo zdravo za gotovo ovaj ogroman dar ljubavi za nas grešnike. Hvala što si po Kristu pružio ruku prijateljstva svakom grešniku i hvala što po vjeri u Njegovu žrtvu primamo oproštenje grijeha i život vječni.

Hvala Ti, Gospodine Isuse, što si patio za nas, pravedan za nepravedne da nas privedeš k Bogu. Hvala što smo Tvojim ranama izliječeni. Hvala što smo zbog Tvoje velike žrtve izbavljeni iz ropstva grijeha. Hvala što su grijeh i smrt pobijeđeni i što ćemo nakon ovog života na zemlji doći u Tvoje Kraljevstvo i provesti vječnost s Tobom.

A dok kročimo kroz ovaj život, neka nas Tvoj Duh ispunjava i uvodi u istinu Tvoje Riječi. Pomozi da svakodnevno provodimo više vremena u Riječi, molitvi i činjenju dobrih djela. Pomozi da budemo iskreni svjedoci za Tvoje Kraljevstvo, tako da još mnogi izgubljeni čuju za Radosnu vijest i spase se od vječne propasti. Amen!

Kratka molitva na Veliki petak
Foto: Unsplash

Kratka molitva na Veliki petak

Dragi Bože,

Sjećamo se danas, boli i patnje križa, i svega što je Isus bio spreman podnijeti da bismo bili oslobođeni. Platio je cijenu, tako veliku žrtvu, da nam ponudi dar vječnog života.

Pomozi nam da nikada ne uzmemo zdravo za gotovo ovaj veliki dar ljubavi. Oprosti nam što smo previše zauzeti ili ometani drugim stvarima, te nismo u potpunosti prepoznali ono što si učinio za nas.

Hvala ti Gospodine što smo Tvojim ranama iscijeljeni. Hvala Ti što zbog Tvoje ogromne žrtve možemo živjeti slobodno. Hvala Ti što su grijeh i smrt pobijeđeni i što je Tvoja Moć vječna.

Hvala Ti što s velikom nadom možemo reći: “Svršeno je…” jer znamo što nas tek čeka. I smrt je izgubila žalac. Hvala Ti na svemu! U Isusovo ime, amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!