Zašto su muškarci oženjeni s medicinskim sestrama sretniji?

Medicinske sestre prirodno imaju mnogo divnih osobina koje mogu biti savršene za brak. Njima je posao da ljudima uljepšaju život. Njihove divne osobnosti mogu biti i velik bonus u braku. 

Ovo su neki od razloga zašto su muškarci oženjeni s medicinskim sestrama sretniji, piše Brightside

Medicinske sestre dobro komuniciraju 

Diljem svijeta, sestre rade u teškim situacijama tako što ljudima nude savjete i brinu se za oboljele. Njihov posao zahtjeva da su dobre u odnosu s ljudima, da znaju smiriti i razuvjeriti pacijente. Jako je važna osobina kada osoba zna slušati i nekoga smiriti, pogotovo u braku. 

Komunikacija je ključ za uspješan brak. Jako je važno biti spreman komunicirati s partnerom o vašim osjećajima na zreo način. 

Medicinske sestre su marljive i organizirane

Liječnici i sestre rade jako duge sate, uvijek su na nogama i brinu za osobe oko njih bez žaljenja. To znači da moraju imati fantastičnu radnu etiku i da znaju kako učinkovito raditi. U braku to znači da se znaju dobro organizirati kada je riječ o kući i financijama. 

VIDI OVO: Poruka medicinskim sestrama koje su porodile moju mrtvorođenu kći

Prema anketi, 3. po redu točka za uspješan brak bilo je dijeljenje poslova u kući. To znači da je organizacija poslova ključna za dobar brak. 

Medicinske sestre su suosjećajne i nježne

Medicinske sestre su po prirodi vrlo suosjećajne te nesebično pomažu drugima. Iako neki na to gledaju kao na opis njihova posla, kako bi osoba radila na području njegovanja ona treba prirodno voljeti ljude i željeti im pomoći. 

Istraživanje je pokazalo da je suosjećanje jako važno za brak. Dobra djela u braku koja osiguravaju da je vašem partneru dobro, ili kako bi mu samo uljepšali dan, su važan način izražavanja ljubavi. 

Medicinske sestre znaju kako ostati smirene

Medicinske sestre rade u vrlo stresnom okolišu te moraju naučiti kako uvijek ostati smirene i postići što trebaju. Takav način odnosa prema životu i radu je pokazatelj zrelosti koja je ključna i za dobar brak. 

VIDI OVO: Beskućnik napisao pismo medicinskoj sestri koja mu je ostavila hranu

Jako je važno biti u braku s osobom koja je jednako zrela kao i vi. Iako se zrelost često mjeri godinama, to nije isključivo. Mnoge osobe u godinama nisu zrele kao neke mlađe osobe. U braku to dovodi do odnosa dijete/roditelj između supružnika što nije dobro. 

Medicinske sestre znaju kako liječiti razne tegobe

Kada vam je supruga medicinska sestra, to je kao da imate osobnog liječnika koji je uvijek tu za vas. Ako se ikada ozlijedite, ona je tu da vam pomogne. 

Ona je većinom inteligentna osoba koja je marljivo radila za svoju struku. Ujedno će vas podsjetiti da redovno idete liječniku, što mnogi od nas zaboravljaju. 

One su sve vidjele, ne brinite

Zbog prirode svog posla, medicinske su sestre vidjele sve tjelesne tekućine i mnogo vrlo nelijepih prizora. Ako vam je supruga medicinska sestra ona vas većinom neće osuđivati čak ni kada ste u najgorem mogućem stanju. 

VIDI OVO: Medicinska sestra posvojila bebu s rijetkom bolesti srca

Otvorenost i prihvaćanje važni su za dobar brak i vezu. Ako osjećamo kao da nas naš partner osuđuje, onda nešto nije u redu. To dovodi do nezdrave veze koja može rezultirati mnogim bolima.  

Medicinske sestre rade… ali to nije sve

One nisu uvijek u filmu „samo rad bez zabave”, nego imaju prilično savršenu ravnotežu između privatnog i osobnog života. To znači da će slobodno vrijeme uvijek ispunjavati zanimljivim aktivnostima. 

To je ujedno iznimno važno i za brak. Nikada vam neće biti dosadno jer će vam zajedničko vrijeme uvijek biti maksimalno iskorišteno.