NaslovnicaDuhovnostNa temelju čega će ti Bog suditi?

Na temelju čega će ti Bog suditi?

Bog će ti suditi na temelju tvoje posljednje odluke. Pretpostavimo da večeras odbaciš Isusa Krista, ali istovremeno odlučiš da ćeš Ga primiti sljedeću nedjelju navečer. Ali pretpostavimo da umreš prije nego što dođe sljedeća nedjelja.

Misliš li da će ti Bog suditi na temelju onoga što si htio učiniti da si nastavio živjeti? Svakako da neće. On će ti suditi na temelju onoga što si učinio.

Na dan Suda neće se postavljati pitanje grijeha; postavljat će se pitanje Sina. Postavljat će se pitanje kakav je bio tvoj odnos s Isusom Kristom.

VIDI OVO: Je li Bog sudac?

Bog će pitati: “Što si učinio s mojim Sinom?” “Pa, Gospodine,” odgovorit ćeš, “ja sam uvijek bio religiozan čovjek. Išao sam u crkvu …” “Čekaj malo,” Bog će te prekinuti. “Ja te ništa nisam pitao o tvom religioznom životu. Postavio sam ti jednostavno pitanje: Što si učinio s mojim Sinom?”

“Pa, Gospodine,” ti ćeš nastaviti, “uvijek sam živio dobrim životom. Nikada nisam učinio nešto što ne valja. Ja …” “Čekaj malo,” Bog će ponovo reći, “ništa te nisam pitao o tome kako si živio. Postavio sam ti pitanje: Što si učinio s mojim Sinom?”

“Pa, Gospodine,” ti ćeš nastaviti, “uvijek sam mislio da je Tvoj Sin bio dobar čovjek. U stvari, mislio sam da je On bio najbolji …”

“Uopće te nisam pitao što si mislio o mome Sinu,” Bog će te opet prekinuti. “Pitao sam te što si učinio s mojim Sinom? Reci mi sada, jesi li Ga primio ili si Ga odbacio? Što si učinio s Njim?”

VIDI OVO: Posljednji sud: Događaj koji će se sigurno dogoditi

Ušutjet ćeš. Nećeš moći odgovoriti zato što nisi ništa učinio s njim. Jednostavno si Ga zapostavio. Bit ćeš izgubljen, ali ne zbog nečega što si učinio, nego zbog nečega što nisi učinio.

Autor: Oswald J. Smith