Najbrže rastuća crkva na svijetu širi se poput ”divljeg požara”

Crkva nema zgrade, vlasništva ili središnjeg vodstva, ali bez obzira na to i dalje raste.

Izvještaji New Documentaryja kažu da sve veći broj iranskih muslimana napušta islam i da se pridružuju kršćanstvu.

Prema dokumentarcu ”Ovca među vukovima vol. 2” napravljenog od strane Frontier Alliance International Studiosa, u Iranu, zemlji gdje su većina populacije muslimani, najbrže rastuća crkva u svijetu potajno raste ondje, piše Christian Headlines.

Jedan neidentificirani iranski crkveni vođa otišao je toliko daleko da je izjavio kako je ”islam mrtav” u Iranu. Crkveni vođa, koji je ostao anoniman radi svoje zaštite, rekao je: „Što ako bih vam rekao da je islam mrtav? Što ako bih vam rekao da su džamije u Iranu prazne? Što ako bih vam rekao da u Iranu više nitko ne slijedi islam? Biste li mi vjerovali“?

VIDI OVO: U Iranu zatvaraju kršćanske crkve i uklanjaju križeve, no one rastu munjevitom brzinom

„Upravo se to događa u Iranu. Bog snažno ondje djeluje“, dodao je crkveni vođa.

Crkveni vođa je isto tako podijelio svoje vjerovanje kako je Ayatollah Khomeini ”najbolji evangelizator za Isusa”.

„Ayatollasi su pravu istinu o islamu donijeli na svjetlo dana i ljudi su otkrili da je islam lažan… Nakon 40 godina islamskog zakona, utopije prema onome što oni kažu, ovo im je najveća katastrofa koju su doživjeli u posljednjih 5.000 godina povijesti Irana“, izjavljuje vođa.

Prema pisanju FOX Newsa, crkva nema zgrade, vlasništva ili središnjeg vodstva, ali bez obzira na to i dalje raste. Cilj pokreta nije u sijanju crkava, već rast u učeništvu.

„Seizmički pomaci koji su se dogodili u iranskoj crkvi su takvi da su, iako bi svi oni koji osnivaju crkve bježali od progona, učenici bi za vrijeme progona bili spremni poginuti za Gospodina“, izjavio je crkveni vođa.

„Učenici se odriču svijeta i prigrlili su Isusa sve do Njegovog povratka. Obraćenici ne. Učenici nisu uključeni u kulturalne ratove. Obraćenici jesu. Učenici njeguju, poslušni su i dijele Božju Riječ. Obraćenici ne. Učenici odabiru Isusa ispred i prije svega. Obraćenici ne. Obraćenici bježe kad vatra dođe. Učenici ne“, dodao je vođa.

VIDI OVO: VRIJEDNO TISUĆU GODINA ČEKANJA: Zapanjujući rast Crkve u Iranu

Tajni pokret, koji je orijentiran prema Izraelu i kojeg uglavnom vode žene, filmski direktor Dalton Thomas nazvao ga je ”Iranskim buđenjem”.

Jedan vjernik je izjavio u videozapisu kako oni razumiju opasnost sudjelovanja u Iranskom buđenju, ali da je to rizik koji moraju preuzeti.

„Znamo da, ako nas ulove, prva stvar koju će nama kao ženama učiniti jest da će nas silovati, nakon toga premlatiti i da će nas u konačnici ubiti. To je odluka koju smo donijele i koja govori da svoja tijela želimo ponuditi kao žrtve. Imam tu misao kada se probudim da nakon što odem, možda se neću vratiti“.

Film u trajanju od 1 sata i 53 minute dostupan je za gledanje na YouTubeu. Sadržaj u filmu nije namijenjen djeci i mlađima od 18 godina.