NaslovnicaDuhovnost3 najčešća načina na koja nas Sotona sprječava da proslavimo Boga

3 najčešća načina na koja nas Sotona sprječava da proslavimo Boga

S obzirom da smo stvoreni da proslavimo Boga, đavao je smislio načine na koje će nas spriječiti da to činimo.

Ako postoji neka stvar koju nam neprijatelj želi napraviti, to je da nas spriječi u približavanju Bogu.

Sotona je opsjednut time da nas spriječi u približavanju Onome koji nas je stvorio. A s obzirom da smo stvoreni da proslavimo Boga, đavao je smislio načine na koje će nas spriječiti da to činimo:

1. Ometanje

Ovo je vjerojatno na vrhu Sotonine liste kako nam odvlači pogled s Boga. Jeste li ikada primijetili da postoje vremena kad molite i komunicirate s Bogom, i odjednom neke nasumične misli prošlosti vam padaju na pamet i vaš um počinje lutati? Bez obzira je li jednostavno kao pitanje jeste li ostavili uključenu peglu, ili ona loša stvar koju ste učinili prije 5 godina, Sotona će uvijek naći put da vas natjera da sklonite pogled sa Boga.

2. Uvreda

Izreke 18,19 govore: “Uvrijeđen brat jači je od tvrda grada, i svađe su kao prijevornice na tvrđavi.”

Kada imamo uvrijeđeno srce, to nas sprečava da se u potpunosti predamo Bogu, blokirajući našu želje za Božjim prisustvom. Zbog uvrede ćemo biti nepopustljivi. Sotona ohrabruje uvrede u našim srcima jer zna da će nas one spriječiti u proslavljanju Boga i stvorit put za osudu i ponos.

3. Krivnja

Sotona voli nas mučiti krivnjom i sramom. Pokušat će vas osuditi stvarima koje ste počinili prije tjedan dana ili prije 10 godina. Želi naš um ispuniti lažima o Bogu. Lažima kao da nikad nećemo biti dovoljno vrijedni, ili da nam Bog nije oprostio. Kada se ovo dogodi, baš tada se približite Bogu i objavljujte Njegova obećanja nad svojim životom. Osuđivanje nije od Boga, to je djelo Sotone (vidite Ivan 3,17). On želi zaboraviti tko smo u Bogu – da smo oslobođeni i želi nas spriječiti da obožavamo Boga.

Izvor: Imsoblesseddaily.com; Prijevod: Ivana R.