7 najljepših kršćanskih imena za djevojčice (i njihovo značenje)

Ako tražite lijepo i značajno kršćansko ime za svoju kćer, evo deset prijedloga koje možete razmotriti.

Kršćanska imena za djevojčice su često inspirirana biblijskim likovima, svecima ili anđelima. Neka od njih imaju značenja koja odražavaju vjeru, milost ili ljubav.

Ako tražite lijepo i značajno ime za svoju kćer, evo deset prijedloga koje možete razmotriti:

1. Ana

Ovo je ime Marijine majke i bake Isusa Krista, ali i majke proroka Samuela. Znači “milost” ili “milostiva”. Prema crkvenoj predaji i nekim spisima, Ana i njezin suprug Joakim obećali su Bogu, ako im podari dijete, da će ga posvetiti u Hramu. Ana je u poodmakloj dobi rodila kćer i dala joj ime Marija.

2. Eva

Ovo je ime prve žene koju je Bog stvorio od rebra Adama. Znači “život” ili “majka svih živih”. Eva je simbol plodnosti, ljepote i pokajanja.

3. Marta

Ovo je ime sestre Lazara i Marije, koje su bile prijateljice Isusa. Znači “gospodarica” ili “vladarica”. Zajedno s bratom Lazarom i Marijom stanovala je u selu Betaniji kraj Jeruzalema. Bila je svjedokom Isusovog uskrsnuća njenog umrlog brata.

4. Petra

Ovo je ženska verzija imena Petra, koje je Isus dao apostolu Šimunu kao znak njegove uloge u izgradnji Crkve. Znači “kamen” ili “stijena”.

VIDI OVO: Ženska biblijska imena: 10 najljepših imena za djevojčice

5. Rita

Rita je ime talijanske svetice koja je bila poznata po svojoj molitvi, strpljenju i čudima. Znači “biser” ili “dragocjena”.

6. Sara

Ovo je ime žene patrijarha Abrahama i majke Izaka. Znači “kneginja” ili “plemenita”. Sara je simbol vjernosti, obećanja i starosti.

7. Ivana

Ivana je ženska verzija imena Ivan, a značenje je s povezano s hebrejskom riječi “chanan”, što znači “biti milostiv” ili “pokazivati ​​naklonost”. Muška verzija imena Ivan spominje se nekoliko puta u Bibliji, gdje se povezuje s dvije važne osobe – Ivanom Krstiteljem i Ivanom apostolom.

NAJNOVIJE!