Najveća laž u koju mnogi kršćani vjeruju – nema veze s Biblijom

Da, Bog ima najbolji plan za vaš život, ali to nije nešto vezano za život kakvog ga vi želite, nego kakvog je On isplanirao za vas, a može uključivati nevolje, progonstva, trpljenje…

Najveća laž koju možete čuti, a nije u skladu s Biblijom, i svime što su prolazili starozavjetni proroci, Ivan Krstitelj, Isus, apostoli, Pavao, rana Crkva, kao i istinski Kristovi sljedbenici danas, jest sljedeća:

„Bog ima prekrasan plan za vaš život!“

Je li Bog imao prekrasan plan za život apostola i prvih učenika koji su bili mučeni, zlostavljani, bacani lavovima, spaljivani na lomači, rezane im glave itd.? Kakav je Bog imao plan za Pavla? Pogledajmo… „Jer ja ću mu pokazati koliko mu treba za ime moje pretrpjeti“ (Djela 9,16).

U 2. Korinćanima 11,19-28 čitamo da je Pavao prolazio žestoka progonstva, izrugivanja, uvrede, udaranja, odbačenost, mržnje, hule, lažne optužbe, tamnice, izmorenosti, napore, nespavanja, smrtne pogibli, udarce, šibanja, kamenovanja, glad, žeđ, golotinju.

PROČITAJTE: 10 biblijskih stihova koje svi pogrešno tumačimo

Čini se jako dobar plan, zar ne? Zapazite što Pavao kaže: „Svakodnevna navala na me…“ Pavao se svakodnevno izlagao progonstvima, sve dok naposljetku nije osuđen na smrt odrubljivanjem glave. Pavao je učinio mnogo za Boga, propovijedao poganima, a nije čudno ni slučajno da je pogubljen upravo u Rimu.

Progonstva nemaju mlaki i neutvrđeni kršćani koji teže prekrsnom planu za svoj život; već oni koji radikalno i beskompromisno naviještaju evanđelje i Božju Riječ. Provjerite se gdje ste vi u toj priči.

Ne varajte se, kroz mnoge nevolje nam valja ući u Božje kraljevstvo (Djela 14,22). Život kršćanina nije lak, ali se u konačnici isplati i ostaje za čitavu vječnost.

Čuvajte se onih koji škakljaju uši i ostavljaju vas nespremne, nepripremljene i uspavane za progonstva, sablasti i veliki otpad od vjere koji dolaze.

Izvor: Biblijaiznanost.net