NaslovnicaDuhovnostNastavi moliti: Bog nije gluh ni slijep

Nastavi moliti: Bog nije gluh ni slijep

Vjeruj Mu svim srcem, nastavi moliti, jer Bog nije gluh ni slijep! Božje vrijeme je uvijek savršeno i Njegovi blagoslovi neće izostati.

Vjernici ponekad osjećaju kao da Bog šuti ili ne odgovara na molitve. Je li to istina? Prvo, Biblija kaže da je Bog uvijek prisutan. Ne možemo uvijek “osjećati” kao da je On blizu, ali jest.

“Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.” (Matej 28, 20)

Pored toga, postoje razlozi zbog kojih Bog može izgledati nečujno u našem životu. Jedna je mogućnost zbog vlastite neposlušnosti. Kada odaberemo vlastiti put, umjesto da slijedimo Boga, možemo osjetiti da nam On više nije blizak. Kada se to dogodi, pozvani smo priznati svoje grijehe (1. Ivanova 1, 9) i približiti se Bogu, jer će se On približiti nama (Jakov 4, 8).

Što kada nam se čini da Bog i dalje šuti?

David je molio Boga da mu odgovori: “Čuj moje zazivanje dok tebi vapijem, dok ruke uzdižem svetomu Hramu tvojem” (Psalam 28, 2). Na kraju ga je Bog čuo: “Blagoslovljen Jahve što usliša zazivanje moje! Jahve mi je zaklon, on štit je moj. U njega se srce moje pouzdalo i pomoć mi dođe; zato mi kliče srce i pjesmom njega slavim” (Psalam 28, 6-7).

Ako ne živimo u neposlušnosti, a vjerni smo Bogu, još jedan razlog zbog kojeg Bog može izgledati odustno je zbog vremena testiranja. Isus se suočio s takvim iskustvom u noći svog uhićenja u Getsemanskom vrtu. Pomolio se: “Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti” (Matej 26, 39). Znao je da ga čuje, ali u vrijeme nevolje činilo se kao da je Otac šutio.

U vremenima testiranja ili borbe, naš je cilj ustrajati u vjeri i uz Njegovu milost sve izdržati. Kršćanski život nije uvijek lak. Pozvani smo slijediti Boga, čak i kad je najteže.

Nastavi moliti: Bog nije gluh ni slijep

Bog vidi svaku borbu s kojom se trenutno suočavate. Zna možeš li to podnijeti ili ne. Ponekad gledamo na sebe i okolnosti i skloni smo tako brzo odustati. Ali Bog zna vaš istinski potencijal. On zna vaša ograničenja i vaše slabost,i jer vas je stvorio. Ne morate se bojati. Bog zna kad vam treba snaga i dat će vam je.

Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se. (Izaija 40, 31)

Božje vrijeme je uvijek savršeno. Vjeruj Mu svim srcem. Nastavi moliti, jer Bog nije gluh ni slijep!

“I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.” (Ivan 14, 13)

Prestanite razmišljati o negativnim stvarima koje imate na umu. S Bogom ćete proći kroz svaku nevolju. Ne požurujte Ga!

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8, 28)

Kad dođe pravo vrijeme, vaš Bog će to učiniti za vas. Bog će vam dati kad budete spremni primiti blagoslove koje vam je On pripremio.

PROČITAJTE JOŠ: