NBA trener ostavio novinare bez riječi jednostavnim odgovorom o kršćanskoj vjeri
Snimka zaslona: X

Glavni trener Boston Celticsa Nacionalne košarkaške asocijacije ponovno je ostavio novinare bez riječi nakon što je njegova momčad povela 2-0 protiv Dallas Mavericksa u ovogodišnjem NBA finalu.

Joe Mazzulla (35) na čelu je povijesne franšize Celticsa od sredine sezone prošle godine. Prethodno je služio kao pomoćnik, a zatim je preuzeo ulogu glavnog trenera na privremenoj osnovi. U 2023. bio je jedan od trojice finalista za prestižnu nagradu za trenera godine.

Mazzullina momčad pobijedila je Maverickse 105-98 u nedjelju navečer u TD Gardenu u centru Bostona. Momčad treba još samo dvije pobjede da osvoji 18. NBA naslov franšize.

Nakon pobjede, Vincent Goodwill iz Yahoo Sportsa upitao je Mazzullu je li “ponosan” na činjenicu da su glavni treneri obje momčadi u finalu crnci prvi put od 1975. godine.

Mazzulla, katolik mješovite rase koji je rođen na Rhode Islandu od oca Sicilijanca i majke Afroamerikanke, odgovorio je na epski način.

“Pitam se koliko je od njih bilo kršćanskih trenera”, rekao je.

Odgovor je zaprepastio novinare, koji su sjedili u tišini bez dodatnih pitanja ili dodatnih primjedbi Mazzulle.

Mazzulla je dospio na slične naslovnice 2022. zbog svjedočenja svoje vjere nakon utakmice kojoj su nazočili engleski princ William i princeza Kate Middleton.

Uzbuđena novinarka upitala ga je je li se susreo s “kraljevskom obitelji”.

“Isusom, Marijom i Josipom?” odgovorio je ozbiljno.

Novinar se nasmijao, a zatim je pojasnio da govori o “princu i princezi od Walesa”.

“O, ne, nisam”, uzvratio je Mazulla dok su novinari sjedili u tišini. “Poznajem samo jednu kraljevsku obitelj. Ne znam previše o tome.”

Mazulla je angažiran kao pomoćnik u Celticsima 2019., nakon što je prethodne dvije sezone trenirao u NCAA Division II Fairmont State. Igrao je sveučilišnu košarku na Sveučilištu West Virginia. Oženjen je i ima dvoje djece.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare