NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeOna ne može ustati iz kreveta, a njezina djela su prava umjetnost

Ona ne može ustati iz kreveta, a njezina djela su prava umjetnost

Paralizirana žena (42) ne može ustati iz kreveta 34 godine, no njezina djela su vrhunska umjetnost.

Njezina priča poznata je ljudima diljem svijeta, a ona je već velika zvijezda u svojoj rodnoj Kini. Da, riječ je o Zhang Junli, poznatoj slikarici.

Zhang ima reumatoidni artritis te gotovo nimalo ne može pokretati zglobove zbog čega je vezana za krevet te ne može ići nigdje bez pomoći. 

Dijagnosticirana joj je ta bolest kada je imala samo šest godina. Sada ima 42 godine, a potpuno paralizirana je postala sa osam godina. 

Paralizirana žena 1
Foto: Faithtop

No, Zhang je pokazala da ju to neće spriječiti da radi ono što voli. Ona ima uspješnu karijeru kao umjetnica te puno zarađuje prodajom svojih slika na internetu iz svog doma u Taiyuanu. 

S njom radi profesionalni učitelj te je do sada prodala svih svojih 150 slika. 

Ona cijeni podršku i divljenje osoba koje su kupile njezine slike te kaže da se osjeća kao da sanja. 

VIDI OVO: Paralizirana umjetnica stvara predivna djela svojim stopalima

Kada je upitana kako može slikati čak i nakon što je ostala paralizirana, ona je rekla da može malo pomicati svoj kuk, ramena i vrat. Kaže da ju slikanje mijenja i od trenutka kada je u ruke uzela kist, otkrila je razlog za život. 

Njezini su joj prijatelji mnogo pomagali te joj pokazuju fotografije sa svojih putovanja i tako ju inspiriraju dajući joj pogled na svijet, na divne pejzaže i nebo koje inače ne može vidjeti. 

Paraliziana žena 2
Foto: Faithtop

Ona ima poruku ohrabrenja za ljude u sličnoj situaciji te im govori da ne odustaju kako ni ona nije odustala. 

Kaže da, umjesto da plaču i očajavaju svaki dan, moraju pronaći svoj poziv i značenje u životu te moraju istražiti sami sebe jer je život predobar da bi ga jednostavno odbacili.