Kada ne možete osjetiti Božju radost

Nedavno sam pročitala nešto što je bilo vrlo istinito za mene. Kaže:

Osjećaji su mjerilo, a ne vodič.

Ponovno sam se prisjetila toga jutros kad sam bila pod tušem „ne osjećajući ništa“. Jeste li ikad prolazili neke od onih dana, kada jednostavno ne osjećate Božju radost? Kao kršćanki mi to teško pada.

Kada ne osjećam radost koju mi je Krist dao, gotovo da osjećam neuspjeh. Uvijek govorim o svojoj vjeri u Isusa: „Znam da znam, da znam.“ Znam da je Isus umro za mene, i iako sumnje mogu doći, u svom srcu znam da je istina. Znam da je Bog stvaran, jer mi duh tako govori. To je dio mene koji je vodič; moje duhovno ja.

RADOST DOLAZI OD BOGA: Sedam izvora radosti koju ništa ne može uzdrmati

Osjećaji mogu biti razdražljivi. Mogu vas učiniti naglim, ili čak tužnim. Možete se osjećati bespomoćni, a nekada i beznadni. Možete se osjećati frustrirani, ljuti na svijet ili kao da pužete ispod stijene! Možete biti ushićeni ili potpuno opustošeni. Nikada ne znate. To su osjećaji; nisu pouzdani. Oni vam mogu reći kakvo je vaše raspoloženje u danom trenutku, ali ne predviđaju budućnost niti uopće govore istinu.

Osjećaji mogu biti divni! Tko ne voli biti zaljubljen?! Leptiri i ostalo. Ali slomljena srca zaudaraju. Stvar je u tome što su osjećaji slični oluji na oceanu. Valovi se podižu i spuštaju, i mogu vas oboriti. Ali ne predviđaju sunce koje će izaći, dugu koja će se nakloniti plavom nebu ili mirnu struju koja će uslijediti. Oni su mjerilo onoga što prolazite kroz ovaj trenutak, ali ne vodič koji vama upravlja kroz sve to.

DEPRESIVNI I ZAHVALNI: 6 načina kako pronaći radost usred depresije

Jutros kad nisam osjećala radost za koju znam da je ustrajna u mom životu, nisam dopustila da me to mjerilo gurne dublje pod vodu. Umjesto toga sam posegnula za užetom istine, vodičem koji me čvrsto drži u moru promjenjivih osjećaja. Ta istina kaže da je radost tamo čak i ako ju ne osjećam.

Počela sam razgovarati s Gospodinom. „Ti si stijena na kojoj stojim, moja snažna tvrđava, moje silno utočište.“

Čak i kad bih se osjećala kao da tonem na pijesku, znala sam da stojim na temeljima stijene. Smiješno je što kad govorite istinu, vidite izvan osjećaja. Možete se osjećati kao da ste ponekad u mraku, ali istina vas uvijek dovodi na svjetlost. I znate što? To je dobar osjećaj!

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithit.com